Πολιτική

Ελληνική απάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους Τούρκους

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. 

Διέψευσε ότι πάτησαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο και ότι γκριζάρισαν την περιοχή και πρόσθεσε ότι:

 «Όποιος πατήσει το ποδάρι του σε ελληνικό έδαφος πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήταν. Όποιος συγκρουστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να ξέρει ότι θα φύγει με βαρύ κόστος. Θέλουμε διάλογο αλλά επί ίσοις όροις.

 «Είμαστε πανέτοιμοι κι ας μην έχουμε αυτά που θα θέλαμε από οπλικά συστήματα κι ας μην έχουν προχωρήσει όπως θα θέλαμε αναβαθμίσεις και συντηρήσεις. Αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

«Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της πλέον βοήθησε την Ελλάδα να μη φαίνεται ως ο παράλογος που υπερβάλλει για την απειλή. Πλήττει τα συμφέροντα πολλών χωρών, συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλον αιώνα. Έχει δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις οι οποίες μπορεί να παίρνει χρόνο να ωριμάσουν, όμως προχωρούν με σταθερά βήματα. Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και ένας αυταρχικός ηγέτης.

 «Η επίσκεψη στο Ισραήλ πήγε πολύ καλά εξ όσων έχει ενημερωθεί. Υπάρχουν ουσιαστικές συζητήσεις για διάφορες συνεργασίες, αλλά και στο επίπεδο της υποστήριξης ελληνικών οπλικών συστημάτων. Επίσης, συμβολικά, για πρώτη φορά θα μεταβεί Έλληνας συνταγματάρχης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ισραηλινών και θα ακολουθήσει Ισραηλινός στη δική μας. Έχω ήδη μιλήσει με τον Ισραηλινό Α/ΓΕΕΘΑ. Συζητάμε για πολλά θέματα, οι σχέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο», κατέληξε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button