Οικονομία

Ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία

Τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρία του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), ο οποίος εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για την έλλειψη προσωπικού, την «παραξενοδοχεία» και τις παρανομίες στις τουριστικές περιοχές.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΤΕΚ αναφέρει πως η κατάσταση σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία θέτει σε κίνδυνο τις πρόσφατες επιτυχίες του τομέα και είναι ευθύνη των αρχών, των εργοδοτών, αλλά και των συντεχνιών να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα τάχιστα.

Για την «παραξενοδοχεία», αναφέρει ότι το θέμα της παροχής υπηρεσιών από μη αδειοδοτούμενες επιχειρήσεις, καθώς και η φοροδιαφυγή που προκύπτει από αυτό, έχουν απασχολήσει διαχρονικά τον ΣΤΕΚ καλώντας τους αρμόδιους να ενσκήψουν στο πρόβλημα για να βρουν τρόπους επίλυσης του.

Όπως σημειώνει «τον τελευταίο καιρό το θέμα προσλαμβάνει νέες μεγάλες διαστάσεις με την προσθήκη στο παιχνίδι των ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως Airbnb και βεβαίως το φαινόμενο αυτό δεν είναι ούτε κυπριακό, ούτε ευρωπαϊκό, αλλά παγκόσμιο», για να προσθέσει πως «η κάθε χώρα προσπαθεί με δικούς της τρόπους και με νομοθετικές ρυθμίσεις να το επιλύσει».

Σε ό,τι αφορά στην έλλειψη καθαριότητας και συντήρησης του παραλιακού μετώπου, ο ΣΤΕΚ αναφέρει πως οι αρμόδιες δημοτικές και επαρχιακές αρχές οφείλουν να δράσουν αναλόγως, πριν πληγεί ανεπανόρθωτα η τουριστική εικόνα της Κύπρου, με τις αντίστοιχες προεκτάσεις και αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται.

Για τις καταγγελίες για παράνομη ανέγερση επιπρόσθετων ορόφων σε ξενοδοχεία «θέση του ΣΤΕΚ είναι ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δίνουν την ίδια σημασία στην εφαρμογή όλων των νόμων του Κράτους και όχι επιλεκτικά, προσθέτοντας ότι η θετική πορεία του τουρισμού, η οποία έχει άμεσο όφελος στην οικονομία και την κοινωνία, επιτάσσει την εφαρμογή αλλά και τον σεβασμό όλων των νόμων της Δημοκρατίας».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close