Επικαιρότητα

Ελέγχεται η πυρκαγιά λέει η υπουργός γεωργίας

Η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου είναι διαχειρίσιμη και στα δύο μέτωπα, σύμφωνα με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, ωστόσο οι δυνάμεις θα παραμείνουν επιτόπου σε επιφυλακή, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς καμία μείωση των δυνάμεων.

«Πρώτος στόχος σε μια τόσο δύσκολη πυρκαγιά είναι η προστασία ανθρώπινων ζωών και αυτό ήταν το πρώτο μέλημα όλων των υπηρεσιών» επανέλαβε η Υπουργός.

Τα πτητικά μέσα θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως, συμπλήρωσε. Σε δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως οι ρίψεις από τα πτητικά μέσα συνεχίστηκαν και σήμερα, Τετάρτη, ενώ παράλληλα οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η Υπουργός διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά είχε εντοπιστεί αμέσως και έγκαιρα από το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, επειδή ήταν έμφορτο, προχώρησε σε 2 ρίψεις, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους ενεργοποιήθηκαν και προχώρησαν εγκαίρως με την ανάπτυξη επίγειων δυνάμεων στην περιοχή αλλά και με την ενεργοποίηση των υπολοίπων πτητικών μέσων, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή και εντός των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, από την πρώτη πυρκαγιά έχει καεί έκταση περίπου οκτώ τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την αρχική καταγραφή των ζημιών από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, στο Ψαθί έχουν υποστεί ζημιές δεκατέσσερις κατοικίες, από τις οποίες οι δύο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Ζημιές έχουν υποστεί επίσης τέσσερις κατοικίες και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Πολεμίου. Το πάρκο και δύο κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button