Οικονομία

Εκπτώσεις από την Κισσόνεργα

Μέτρα στήριξης ύψους 70.000 ευρώ έχει δώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κισσόνεργας στις τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Γιώργο Στυλιανού τα μέτρα  αφορούν ειδική έκπτωση 25 % στο τέλος Σκυβάλων Επαγγελματικών Υποστατικών που έχουν επηρεαστεί από την καραντίνα. Επίσης θα δοθεί ειδική έκπτωση 25% στα υφιστάμενα ‘Κατώτατα Αποδεκτά Όρια’ για τον υπολογισμό του φόρου του ενοικίου για την κατηγορία ‘Τουριστικές Επαύλεις και Οργανωμένα Διαμερίσματα’, καθώς και επέκταση των Συμβολαίων Διαχείρισης των Παραλιών και Συμβολαίων Παροχής Θαλάσσιων Αθλημάτων για άλλα δυο χρόνια.

Παρόλο που η χρονιά, λόγω της επιδημίας του Covid-19, αναμένεται να είναι δύσκολη για τον τουρισμό, το συμβούλιο προβλέπει συνέχισε, ότι ο Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι σχετικά καλοί μήνες για τον τουρισμό, δεδομένου ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο παραμένει καλή και η επιδημία σε άλλες χώρες είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας , κατέληξε, έχει υπολογίσει επακριβώς τη μείωση στα έσοδα του και έχει αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος 2020. Όπως ανέφερε, αναμένεται ότι η μείωση στα έσοδα του Συμβουλίου θα ανέρχεται στις περίπου €400,000.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button