Επικαιρότητα

Εκπαιδευτής σκύλων καταθέτει τον τρόπο που επιτίθενται τα σκυλιά Rottweiler στην δίκη της Petrana

Ο εκπαιδευτής σκύλων  Χρίστος Θεοδοσίου κατέθεσε σήμερα στο κακουργιοδικείο Πάφου ως μάρτυρας  κατηγορίας στην  υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana MilchovaNikolova από την Βουλγαρία.

Ανέφερε πως οι σκύλοι Rottweiler  είναι σκύλοι – φύλακες και οριοθετούν τον χώρο τους, ώστε να μην πλησιάζει ούτε άνθρωπος, ούτε σκύλος . Σε σχέση με τα τραύματα της Petrana,  ο μάρτυρας εκτίμησε πως τα τραύματα που έφερε η θανούσα, στο κεφάλι, στο λαιμό και στα χέρια, έγιναν από περισσότερους από έναν σκύλο.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη μεγάλη ζημιά που μπορεί να επιφέρουν δύο σκύλοι σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο κ. Θεοδοσίου είπε πως οι σκύλοι έχουν πολλές ανασφάλειες με τους ανθρώπους , λόγω του ύψους τους και της βαρετής μυρωδιάς των ανθρώπων. Με τον φόβο τους αυτό δαγκώνουν, μπορώντας ακόμη και να επιφέρουν και το θάνατο, όπως είπε.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου μετά από ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου , δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, απέρριψε ερώτηση της κατηγορούσας αρχής, σύμφωνα με την οποία είχε ρωτηθεί  ο μάρτυρας αν οι σκύλοι Rottweiler μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμα τραύματα.

Η γνώση και η εμπειρογνωμοσύνη του μάρτυρα  έχει να κάνει με επιφανειακά δαγκώματα, είπε το Δικαστήριο και δεν του επιτρέπουν να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα αλλά μόνο σε υποθετικά.

Ο μάρτυρας είπε πως ένας σκύλος για να μην είναι επιθετικός και να είναι ακίνδυνος χρειάζεται να είναι κοινωνικοποιημένος να πηγαίνει περπάτημα, να βλέπει κόσμο, να πηγαίνει θάλασσα , να βλέπει εικόνες και να πηγαίνει και σε καφετέρια.

Από τις φωτογραφίες της θανούσας είπε πως οι σκύλοι την τραυμάτισαν αρχικά με δαγκώματα ανασφάλειας, δηλαδή, όπως εξήγησε επέφεραν τρύπες στο θύμα χωρίς την αφαίρεση σάρκας. Στην συνέχεια μόλις το θύμα έπεσε στο έδαφος οι σκύλοι είπε ο εκπαιδευτής , της κατακρεούργησαν το χέρι της αφαιρώντας της σάρκες.

Αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες, συνέχισε ο κ. Θεοδοσίου καταδεικνύουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ότι οι σκύλοι ήταν είτε ζευγάρι σκύλων, είτε ομάδα και σε αυτούς λειτούργησε το ένστικτο του ανταγωνισμού. Οι σκύλοι πάντως που την δάγκωσαν, όπως είπε, είχαν ανοικτούς κυνόδοντες και ότι μπορεί να ήταν τα δαγκώματα από σκύλους ράτσας  Rottweiler.

Όπως είπε το πιο πιθανό σενάριο είναι το θύμα όταν είδε τους σκύλους να τράπηκε σε φυγή και τότε οι σκύλοι να την κυνήγησα θεωρώντας την, θήραμα.Σύμφωνα με τα γεγονότα, την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου. Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις  31.5.2019 στις 09:00 το πρωί  με την αντεξέταση του μάρτυρα .

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χιλιαδων Ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close