Πάφος

Εκκίνηση στο Cyprus Gran Fondo 2023 στην Πάφο

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών και αθλητριών από τέσσερις ηπείρους και συγκεκριμένα από 39 διαφορετικές χώρες και περιοχές, αρχίζει αύριο Παρασκευή, 31 Μαρτίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στην Κύπρο, Cyprus Gran Fondo presented by Skoda.

Η εκκίνηση θα δοθεί τις τρεις ημέρες από την πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου, στις 08:15πμ την Παρασκευή, στις 09:00πμ το Σάββατο και στις 08:00πμ την Κυριακή (02/4). Οι απονομές μεταλλίων θα γίνουν την Κυριακή (02/4) στην παραλία «Αλυκές».

Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται από την Activate Cyprus, πρωταγωνίστρια στον ποδηλατικό και τριαθλητικό τουρισμό, έχει επίκεντρο την Πάφο, με την παραλιακή πόλη και τις γύρω περιοχές να επωφελούνται τουριστικά, αφού υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν πάνω από 6.000 διανυκτερεύσεις το διάστημα της ποδηλατικής δράσης στο Cyprus Gran Fondo 2023. Αυτό σημαίνει την αναζωογόνηση διάφορων τομέων της οικονομίας, αφού θα ενισχυθούν καταλύματα, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.α.

Το Cyprus Gran Fondo αποτελεί έναν από τους 28 της παγκόσμιας σειράς αγώνων UCI Gran Fondo World Series, που θα γίνουν εντός της τρέχουσας χρονιάς. Στο παγκόσμιο καλεντάρι συμπεριλαμβάνεται από το 2017.

Ξεχωριστή αίγλη στη φετινή διοργάνωση δίνει το γεγονός ότι το 25% των συμμετεχόντων θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο οποίος για το 2023 θα μετατραπεί σε μία πανδαισία της ποδηλασίας, μιας και για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ομοσπονδία – τον Αύγουστο στη Γλασκόβη – θα διεξάγει το ίδιο διάστημα συνολικά 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Οι διαδρομές

Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες, την Εxpert (αθλητές) και την Sportive (αθλούμενοι), που αφορούν ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες αντίστοιχα. Στο πρόγραμμα των δυο κατηγοριών υπάρχει διαφορά μόνο την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, κατά την οποία θα γίνει η ατομική χρονομέτρηση. Οι Sportive διανύουν μία απόσταση 54χλμ από το κέντρο της Πάφου μέχρι το χωριό Νικόκλεια, ενώ στις 11:30πμ ξεκινάει η ατομική χρονομέτρηση των Expert που σε διαδρομή 28.3χλμ πηγαίνοντας από τη Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω.

Τις άλλες δυο ημέρες οι διαδρομές είναι κοινές για τις δυο κατηγορίες. Το Σάββατο οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Πάφο, θα διανύσουν 103χλμ και θα τερματίσουν στα Κούκλια, ενώ την Κυριακή με αφετηρία από το Δημοτικό Μέγαρο της Πάφου και τερματισμό στην Τσάδα θα κάνουν 54.2χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκριση για τον τελικό του Gran Fondo στη Γλασκόβη κατά την πρώτη ημέρα μπορούν να κυνηγήσουν οι Expert, ενώ το Σάββατο προσφέρονται εισιτήρια και για τις δύο κατηγορίες.

Επιπλέον, πρόκριση θα διεκδικήσουν την Κυριακή (02/04) Άνδρες 60+ χρόνων και Γυναίκες 50+ χρόνων μέσω του Cyprus Medio Fondo, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει παράλληλα με το Cyprus Gran Fondo. To Cyprus Medio Fondo απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την πρόκληση της ποδηλατικής εμπειρίας στην πανέμορφη Πάφο, αλλά να διανύσουν μικρότερες αποστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα της κάθε ημέρας, στο activatecyprus.com/granfondocyprus και τη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo.

Δείτε Περισσότερα
Back to top button