Υγεία

Εκδηλώσεις για το Telethon

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Telethon 2024, όπως αναφέρθηκε σε διάσκεψη Τύπου το πρωί της Τετάρτης, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, στη Λευκωσία, την οποία διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και η ΟΠΑΠ Κύπρου.
Αναφερόμενος στον φιλανθρωπικό θεσμό Telethon, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια προσφοράς στην Κύπρο, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Λεωνίδας Φυλακτού, είπε ότι το Telethon είναι ένας από τους πρώτους φιλανθρωπικούς θεσμούς στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν διεθνή θεσμό που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.
Στόχος του θεσμού είναι η βοήθεια των ασθενών, σημείωσε ο κ. Φυλακτού, τονίζοντας ότι το Telethon «είναι ένας από τους θεσμούς που ακόμη στέκει πάρα πολύ ψηλά στην κυπριακή κοινωνία». Ακόμη, έκανε λόγο για την πολύ σημαντική συνεισφορά του Telethon και μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων και των αποτελεσμάτων που αποδίδει αυτή η βοήθεια, καθώς και για τη σημασία της ευαισθητοποίησης του κοινού.
Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαχείριση των εσόδων του Telethon, ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ σημείωσε ότι υπάρχει χρηστή διοίκηση, εξηγώντας ότι στην αρχή κάθε έτους ετοιμάζεται προϋπολογισμός και στο τέλος του έτους διενεργούνται έλεγχοι. «Μέρος των εσόδων καλύπτει ανάγκες του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, ενώ άλλο μέρος διοχετεύεται στα μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα του ΙΝΓΚ», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πανίκος Βοσκός, αναφέρθηκε στην αποστολή του Συνδέσμου που είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και η βελτίωση των συνθηκών ζωής τους, καθώς και στην επιθυμία του Συνδέσμου να συνδράμει στην κοινωνικοποίηση των ασθενών.
Ακόμη, ο κ. Βοσκός είπε ότι το ποσό που έλαβε ο Σύνδεσμος από το Telethon του 2023 ανήλθε σε €110.000. Με αυτά τα χρήματα, επεσήμανε, αγοράστηκαν αναπνευστήρες, οξυγόνο, αναλώσιμα υλικά και τεχνικά μέσα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών. Επιπλέον, ανέφερε ότι καλύφθηκαν έξοδα για φυσικοθεραπείες, υδροθεραπείες, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους, καθώς και οικονομική στήριξη για πολλές από τις οικογένειες του Συνδέσμου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, επικεντρώθηκε στην έναρξη της συνεργασία μεταξύ της ΟΠΑΠ Κύπρου και του ΙΝΓΚ το 2012, η οποία συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button