Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις ΑΚΕΛ – Οργανώσεων Λαϊκού Κινήματος στην Πάφο

Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΟΝ Πάφου και ευρύτερα το Λαϊκό Κίνημα διοργάνωσαν εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων του φασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής – μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν, αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν προασπίζοντας την Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία της Κύπρου.

Την Τρίτη 14 Ιουλίου στο μνημείο Μακαρίου και αντίστασης η ΕΔΟΝ διοργάνωσε παρουσίαση του βιβλίου έκδοσης της Κ.Ε του ΑΚΕΛ «Χρονικό της Κυπριακής τραγωδίας Ιούλιος – Αύγουστος 1974». Κύριος Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Κουζουπής, Υπεύθυνος Μορφωτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, ενώ ο βετεράνος του ΑΚΕΛ και αντιστασιακός Άγγελος Καζαντζής, κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία για τα όσα έζησε τότε κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος, φωτίζοντας σημαντικές πτυχές για την συμβολή του Κόμματος στην Πάφο στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 8.20π.μ, ώρα εκδήλωσης του φασιστικού πραξικοπήματος, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης από το ΑΚΕΛ, τις Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, ΕΚΑ, ΠΟΓΟ, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών και συγγενείς πεσόντων του 1974.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 8.30π.μ, θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο των ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλαζάρου στην εκκλησία Αγίου Παντελεήμονος στα Χολέτρια. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Γιώργος Λουκαΐδης Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί επίσης το μνημόσυνο του ήρωα Γιώργου Κλεάνθους στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στον Κάθηκα. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Χρίστος Μακρής, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Πάφου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button