Πάφος

Εκδήλωση για τον Στέλιο Κυριακίδη

Tο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Στατού-Αγίου Φωτίου, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Στέλιος Κυριακίδης, ένα διαχρονικό σύμβολο της αθλητικής μας ιστορίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου η ώρα 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ στον Πολυχώρο Αττικόν. 

Εισηγητές στην Εκδήλωση θα είναι ο γιος του αείμνηστου αθλητή, Δημήτρης Κυριακίδης, ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Γιώργος Γιωργής, ο Καθηγητής-Συντονιστής στο Τμήμα Αθλητισμού και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και μαθητές από το Αθλητικό Λύκειο Πάφου. 

Ο Στέλιος Κυριακίδης, με τη νίκη του στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 1946, έγινε πρέσβης των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού. Αξίες που είναι κληρονομιά για όλους μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τον παγκόσμιο χώρο. O Στέλιος Κυριακίδης έτρεξε στον ιστορικό Μαραθώνιο της Βοστώνης για την ανθρωπότητα και την αξιοπρέπεια της ζωής του καθενός από εμάς. Υπήρξε ένας σωστός Έλληνας, ένας σεμνός άνθρωπος, ένας αληθινός ήρωας που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τον διαχρονικό ρόλο του Κυριακίδη, στην ιστορία του αθλητισμού μας και να τον καταστήσει ένα υγιές και σωστό πρότυπο για την κοινωνία μας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button