Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για βραβευθέντες Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Βραβείων του Πετριδείου

Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής των Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Βραβείων “Χριστόδουλος και Μαρία Πετρίδη” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, ανακοίνωσε το Πετρίδειο Ίδρυμα.

Μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του μυθιστορήματος θα απονεμηθεί στο έργο «Το ξύλινο μάτι» της Βασιλικής Σγούρου-Παρασκευουλάκου, στο θεατρικό το πρώτο βραβείο λαμβάνει το έργο «Πενθεσίλεια και Αχιλλέας» της Ευγενίας Τσιπολίτη, στην κατηγορία διήγημα το πρώτο βραβείο λαμβάνει «Η κυδωνιά μας στο πηγάδι» του Λιώρη Ιωάννη, ενώ στην κατηγορία παιδική λογοτεχνία η κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην απονείμει βραβείο η έπαινο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος , ο Διαγωνισμός αφορούσε έργα Κυπρίων και Ελλαδιτών συγγραφέων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το Πετρίδειο Ίδρυμα παραδίδει επίσης ετήσιες χορηγίες σε όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της Πάφου οι οποίες κατέχουν την ανάλογη άδεια.

«Τα βραβεία μετρούν ήδη εννέα χρόνια ζωής και αναγνωρίζονται πλέον ως βαρυσήμαντα βραβεία» προστίθεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πετριδείου Ιδρύματος, Μιχάλη Μαραθεύτη, ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νουβέλλας, Συλλογής Διηγημάτων και Παιδικής Λογοτεχνίας καθιερώθηκε σε μια προσπάθεια να αποκτήσει η Πάφος το στίγμα στο πανελλήνιο χάρτη των λογοτεχνικών βραβείων κύρους, που θα αναβαθμίζει την πόλη στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button