Επικαιρότητα

Εκατομμύρια από την διακίνηση μεταναστών

Κύκλωμα που εισέπραττε χρήματα για την μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο, κυρίως από την Σύρια μέσω Λιβάνου, ξηλώνει η αστυνομία που κάνει λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Στην κατοχή Σύρου στην Χλώρακα εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ.

Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε οικίες και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, ενώ καταζητούνται ακόμη πέντε, τα οποία δεν φαίνεται να ευρίσκονται στην Κύπρο τώρα.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Η σημερινή ήταν η  τρίτη στη σειρά ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Μέχρι στιγμής και στις 3 επιχειρήσεις έχουν συλληφθεί 22 πρόσωπα που θεωρείται ότι μετέφεραν στην Κύπρο έναντι αμοιβής χιλιάδες μετανάστες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button