Πάφος

ΕΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Του Φώτη Νικολαΐδη Εκ μέρους του Ιδρύματος «Ελεύθερη Ραδιοφωνία Νίκος Νικολαΐδης»

Με βαθιά θλίψη το «’Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνία Νίκος Νικολαΐδης» πληροφορήθηκε το θάνατο του Δικηγόρου Τηλέμαχου Γεωργιάδη, αγωνιστή της αντίστασης και στελέχους του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου, που λειτούργησε στη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

Ο Τηλέμαχος Γεωργιάδης, την ημέρα του πραξικοπήματος προσήλθε στο τεχνικό εργαστήριο του Νίκου Νικολαΐδη και μαζί με άλλους μαχητές της αντίστασης ανέλαβαν την ένοπλη φρούρηση του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου που λειτούργησε από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 15ης Ιουλίου μέχρι τις 10 το πρωί της επόμενης Τρίτης 16ης Ιουλίου. Η συνεισφορά της ένοπλης φρουράς του Ραδιοσταθμού, από τον οποίο μεταδόθηκε το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου, υπήρξε καθοριστική για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Η συμμετοχή του Τηλέμαχου Γεωργιάδη στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος, με τη μορφή της ένοπλης φρούρησης του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου, μόνο τυχαία και μεμονωμένη δεν ήταν. Αντίθετα. Ήταν συνέχεια της αγωνιστικής – αντιστασιακής του δράσης κατά τη διάρκεια των σπουδών του, στο Ελληνικό Φοιτητικό Κίνημα, αφού όπως μας ενημερώνει ο εκ των συντακτών – εκφωνητών του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Πάφου, συναγωνιστής και συμφοιτητής του, Γιαννάκης Ομήρου, ο Τηλέμαχος Γεωργιάδης πήρε μέρος τον Φεβρουάριο του 1973 στην κατάληψη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

Το «‘Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκος Νικολαΐδης», τιμά τη μνήμη του εκλεκτού αντιστασιακού αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Τηλέμαχου Γεωργιάδη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σε προσεχείς εκδηλώσεις του Ιδρύματος, προσηκόντως και καθηκόντως, θα τιμήσει την πολύτιμη προσφορά του για τη δημοκρατία και την ελευθερία της Κύπρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button