Επικαιρότητα

Εικοσάχρονα Σταυραετών

Είκοσι  χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το  Σώμα Σταυραετών και θα το γιορτάσει με τριήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου.

Ο Γλαύκος Γλαύκου Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος Σταυραετών ανέφερε ότι οι Σταυραετοί κατόρθωσαν στο πέρασμα του χρόνου να δυναμώσουν και να πρωτοπορούν σε ότι αφορά τον εθελοντισμό. Αριθμώντας πάνω από 200 ενεργά μέλη, με τρία τμήματα στην Πάφο, Χλώρακα και Πόλη Χρυσοχούς συνεχίζουν , είπε, αυτό που ξεκίνησαν: να προστατεύουν τη φύση, να στηρίζουν την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Παιδιά πειθαρχημένα, με σκοπούς και στόχους στην ζωή, συμπλήρωσε ο κ. Γλαύκου μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά σε και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους.

Ένα μεγάλο όραμα των Σταυραετών, συνέχισε ο κ.Γλαυκου  είναι η επέκταση τους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερα παιδιά να έλθουν σε επαφή με την Φύση, τον πολιτισμό και να εξελιχθούν μέσα από την ομαδικότητα, τη φιλία και την ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο τους.

Οι Σταυραετοί επιχειρούν να καλύψουν τα κενά που αφήνουν η οικογένεια και το σχολείο, να κρατήσουν τους νέους μακριά από κακές συναναστροφές, να τους μεταδώσουν αξίες και ιδανικά που θα τους καταστήσουν πολίτες χρήσιμους και παραγωγικούς στην κοινωνία του αύριο. « Γενικά μπορούμε να αποκαλέσουμε το Σώμα Σταυραετών μια «μεγάλη οικογένεια», όπου τα παιδιά, που είναι μέλη σε αυτή, είναι καλοί φίλοι, συνεργάζονται αρμονικά και στο πλαίσιο της ομάδας και περνούν αξέχαστες στιγμές μαζί. Επίσης οι Σταυραετοί είναι ένα «μικρό σχολείο ζωής». Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου αφού το σώμα ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ δημιουργήθηκε όταν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βρισκόταν στο πηδάλιο της μητρόπολης Πάφου.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button