Πολιτική

Εγκωμιαστικά σχόλια Μπάιντεν για πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τον ηγετικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την υλοποίηση του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα εξαίρει σε επιστολή του προς αυτόν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Την επιστολή παρέδωσε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο Προσωπάρχης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέρτις Ριντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη το βράδυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, μεταξύ άλλων, εξαίρει στην επιστολή του τον ηγετικό ρόλο, το όραμα και την αποφασιστικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την εφαρμογή του εξαιρετικά σημαντικού θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο.

Αναφέρεται, επίσης, στις στενές σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες της περιοχής, οι οποίες ήταν καταλυτικές, ώστε να υλοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία.

Ακόμα, στην επιστολή του ο Πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την ετοιμότητα της χώρας του να στηρίξει ενεργά την Κύπρο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» και διαβεβαιώνει πως«καθώς προχωρούμε με αυτή την πρωτοβουλία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν μαζί σας για να διαχειριστούν τις πολυπλοκότητες αυτού του εγχειρήματος».

Τέλος, επισημαίνει το γεγονός ότι έχει δώσει οδηγίες στον στρατό των ΗΠΑ να ηγηθεί μιας αποστολής έκτακτης ανάγκης για δημιουργία προσωρινής αποβάθρας στην ακτή της Γάζας, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button