Επικαιρότητα

Εγκαινιάσθηκαν τα γραφεία της σχολικής εφορείας

Ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου τέλεσε το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολικής Εφορείας Πάφου.

Το κτήριο, στην πλατεία Μάρκου Δράκου,  ανακαινίστηκε από τον Δήμο Πάφου με δαπάνη της πολιτείας. Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το τελικό αποτέλεσμα του ανακαινισμένου κτηρίου αλλά και για τον σύντομο χρόνο που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.  Είπε ακόμη ότι και το υπουργείο Παιδείας συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην τόνωση του ιστορικού , εμπορικού κέντρου της πόλης της Πάφου.  

Συνεχάρη τόσο την τοπική αρχή όσο και την σχολική εφορεία Πάφου για το έργο που επιτελούν. Αναφερόμενος στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, ανέφερε, ότι η Κύπρος έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και ήδη η εκπαίδευση διεξάγεται με φυσική παρουσία.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε βεβαιότητα ότι η σχολική χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά απευθύνοντας έκκληση για άλλη μια φορά σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί να το πράξουν.  

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ομιλία του έκανε ιστορική αναδρομή στο θέμα της εκπαίδευσης στην επαρχία Πάφου από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι και τις μέρες μας σημειώνοντας ότι η τοπική αρχή εργάζεται μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες για την λειτουργία στην πόλη Πανεπιστημιακών σχολών.

Ο στόχος αυτός, συνδέεται, συνέχισε, με την διακηρυγμένη πολιτική της τοπικής αρχής για ανάδειξη της Πάφου σε έξυπνη και ψηφιακή πόλη που θα συνδικάζει εξισορροπημένα την οικονομική και την πολιτιστική ανάπτυξη και θα έχει ισχυρό κοινωνικό προφίλ.  Από την μεταφορά της εφορείας έχουν επιτευχθεί δυο στόχοι.

Έχουν απελευθερωθεί  τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας που χρησιμοποιούσε η Σχολική Εφορεία για τη στέγασή της στο Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου ενώ ταυτόχρονα  η μεταφορά των υπαλλήλων στην περιοχή  συμβάλει στην αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσίαση του έργου της αποκατάστασης και της διαμόρφωσης του κτιρίου από τη Λειτουργό Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου κ. Βαλεντίνα Κοντάκκη, χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου κ. Μιχάλη Χαραλάμπους, αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων, τραγούδια από σχήμα του Μουσικού Σχολείου Πάφου υπό τη διεύθυνση του κ. Σωκράτη Τερπίζη και ανοικτή δεξίωση. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button