Πάφος

Εβδομάδα Εργασίας στην Πάφο

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί για τρίτη φορά και για πρώτη φορά στην πόλη της Πάφου την Εβδομάδα εργασίας των εκπροσώπων των εννέα (9) Πανεπιστημίων που συμμετέχουν ενεργά στη συμμαχία για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Η “Εβδομάδα EUt+” στην Πάφο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023 και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου της Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ, όπου θα συγκεντρωθούν περίπου 120 αντιπρόσωποι από τα εννέα (9) πανεπιστήμια της Συμμαχίας. Η “Εβδομάδα EUt+” στην Πάφο σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης φάσης χρηματοδότησης του EUt+ (κωδικός: EUt Accelerate) η οποία θα διαρκέσει έως το 2027. Αυτή η φάση θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 14,4 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια” του Erasmus+.

Για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε φυσική συνάντηση των εταίρων της συμμαχίας, 12μελής αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο του Κασσίνο της Ιταλίας (University of Cassino and Southern Lazio – UNICAS), που αποτελεί τον 9ο εταίρο της συμμαχίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εργάσιμης εβδομάδας στην Πάφο, Κύπρο, οι ηγέτες των έντεκα (11) πακέτων εργασίας της Δεύτερης Φάσης θα παρουσιάσουν τις σχετικές ομάδες εργασίας στην Ολομέλεια, γεγονός που αποτελεί το σημείο εκκίνησης της Δεύτερης Φάσης της συμμαχίας. Η εβδομάδα θα συγκεντρώσει όχι μόνο τους ηγέτες των ομάδων εργασίας, αλλά και τα μέλη των επιτροπών, την ομάδα υποστήριξης του έργου, τους πρυτάνεις και την πρυτάνισσα των εννέα πανεπιστημίων, τους κύριους εκπροσώπους κάθε πανεπιστημίου στο EUt+ και τη γενική γραμματεία.

Το EUt + σε γεγονότα και αριθμούς:

• 9 Ευρωπαίοι εταίροι, 9 χώρες

• 120,000 φοιτητές

• 12,000 προσωπικό

• Ένα ενοποιημένο Πανεπιστήμιο

• Κατεύθυνση προς ένα Ευρωπαϊκό σύστημα απονομής διπλωμάτων και προπτυχιακών τίτλων

Για να δώσουμε μια συνοπτική εικόνα του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου παραθέτουμε τις εννέα πανεπιστήμιουπόλεις που συνθέτουν τη συμμαχία EUt+ και συμμετέχουν στην Εβδομάδα Εργασίας στην Πάφο:

-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Νταρμστατ (Γερμανία)

-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ρήγας (Λετονία)

-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Ιρλανδία)

-Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρία)

-Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καρθαγένης (Ισπανία)

-Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία)

-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τρουά (Γαλλία)

-Πανεπιστήμιο του Κασσίνο (UNICAS) (Ιταλία)

Οι μηνιαίες φυσικές συναντήσεις των εταίρων του EUt+ έχουν ως ευρύτερο σκοπό την τελική δόμηση ενός Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Η φιλοδοξία της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, στο οποίο συμμετέχει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2020, είναι η προώθηση της αριστείας για την ευρωπαϊκή κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό, με στόχο να μεταμορφώσει εκ βάθρων την ποιότητα, τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην τεχνολογία.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button