Παραπολιτικά

Είναι ώρα να τελειώσει το γλέντι

Ο ξενοδόχος Γιώργος Γρηγορίου, από την κατεχόμενη Μορφου, διαχειριστής του ξενοδοχείου ΚΙΝΥΡΑΣ, στην Μακαρίου, μέσα στην αγορά της Πάφου, έκανε δηλώσεις στην διαδικτυακή τηλεόραση FAROS.

Ο Γρηγορίου ήταν ασταμάτητος και είπε πολλά σε σχέση με την διαχείριση των Τουρκοκυπριακών περιουσίων και το πάρτι που για χρόνια είχε στηθεί γύρω από τις περιουσίες αυτές. Κατηγόρησε τον δημοτικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ Γιώργο Κουνά ότι πήρε ένα φιλέτο.

Το φιλέτο, όπως το ονόμασε, είναι το πρώην σουβλατζίδικο ΜΟΡΦΟΥ, μερικών τετραγωνικών μέτρων, δικαιούχος του οποίου είναι η θυγατέρα του Κουνά, δεύτερης γενιάς πρόσφυγας. Κατηγόρησε επίσης τον δήμαρχο ότι άλλο κατάστημα της περιοχής παραχωρήθηκε στον γιο ενός φίλου του, επίσης δεύτερης γενιάς πρόσφυγα. Καλά δεν δικαιούνται άλλοι πρόσφυγες εκτός από τον κ. Γιώργο Γρηγορίου Τουρκοκυπριακά; Και πόσα έχει στην κατοχή του ο ίδιος ο κ. Γρηγορίου; Απ’ότι φαίνεται δεν έχει μόνο ένα.

Ακριβώς εδώ είναι το όλο ζήτημα. Η κατανομή που έγινε από την αρχή δεν ήταν δίκαιη.  Ο Ραουφ Ντεκτας στο ψευδοκράτος ζητούσε τίτλους από τους Τουρκοκυπρίους όταν με το ζόρι τους κουβάλησαν στον βορρά. «Κύριε Αχμέτ Ρασιητ, είχες καταστήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Πάφο, πάρε στην Κερύνεια την αντίστοιχη. Κύριε Χασαν από την Ανδρολυκου, είχες ένα σπίτι, πάρε ένα σπίτι.

Επειδή περισσέψαν και άλλα από αυτά που ληστέψαμε πάρε και ένα χωράφι». Στην περίπτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας τι έγινε; Ο Βαροσιωτης αστός, ο Κερυνιωτης επιχειρηματίας, ο πλούσιος Μορφιτης δεν επεδίωξαν να πάρουν Τουρκικές περιουσίες. Προσδοκούσαν ότι θα επέστρεφαν στα δικά τους. Αντίθετα επεδίωξαν και έλαβαν όσοι δεν είχαν στον βορρά. Κάπως έτσι ξεκίνησε το γλέντι, το οποίο δυστυχώς συνεχίζετε.  Η πολιτεία οφείλει να πάει από την αρχή και να προχωρήσει σε μια δίκαιη αναδιανομή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close