Περιβάλλον

Δωρεάν σήμανση σκυλιών

Σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε  την έναρξη της εφαρμογής του «Σχεδίου δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων», σκοπός του οποίου είναι η μαζική σήμανση σκύλων και κατ’ επέκταση η διευκόλυνση εντοπισμού των ιδιοκτητών σκύλων που έχουν εγκαταλειφθεί, απωλεσθεί ή κλαπεί.   Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κύπρου και φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Το Σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων θα διενεργηθεί για τέσσερις συνεχείς μήνες, από 1η Αυγούστου – 30 Νοεμβρίου 2019, και στοχεύει να καλύψει περίπου 20.000 σημάνσεις σκύλων παγκυπρίως.

Το Σχέδιο συνίσταται από δύο μέτρα:

Το πρώτο μέτρο αφορά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να σημάνουν τους σκύλους τους. Στο μέτρο αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που είναι κηδεμόνες σκύλων.

Το δεύτερο μέτρο αφορά φιλοζωικές οργανώσεις και θα καλύψει τη σήμανση και εγγραφή αδέσποτων σκύλων.

Τη σήμανση των σκύλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο Σκύλων θα διενεργούν δωρεάν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες τις μέρες Τρίτη και Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 1 μ.μ. στα ακόλουθα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία και Σταθμούς:

  • Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λευκωσίας (22805241)
  • Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λεμεσού (25819512)
  • Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Αυδήμου (25814326)
  • Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λάρνακας (24821275/24821276)
  • Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Σκαρίνου (24322358)
  • Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Πάφου (26821261)
  • Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς (26815226)
  • Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Αμμοχώστου (24824555)

Κατά την επίσκεψη για διενέργεια της σήμανσης, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να προσκομίζει την ταυτότητά του και το επικαιροποιημένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου του.

Για σκοπούς διευκόλυνσης των κατοίκων κοινοτήτων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σχέδιο, θα μπορούν να διευθετούνται επί τόπου επισκέψεις Λειτουργών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για σήμανση σκύλων, νοουμένου ότι, σε συνεννόηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής και φιλοζωικές οργανώσεις, θα διασφαλίζεται πως σε κάθε επί τόπου επίσκεψη θα σημανθούν τουλάχιστον 50 σκύλοι.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close