Επικαιρότητα

Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στα νοσοκομεία

Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση προς το κοινό στον προαύλιο χώρο των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου προσέφερε σήμερα, ο Τομέας Πρόληψης των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας .

Η δράση μέσω κινητών οδοντιατρικών μονάδων εντασσόταν στις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη σημασία των προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Η Ηλιάνα Κλεάνθους οδοντίατρος στο Γ.Ν. Πάφου σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα στους Κύπριους ο συχνός έλεγχος της στοματικής κοιλότητας. Η υγεία των δοντιών συνδέεται άμεσα , πρόσθεσε, με την γενικότερη σωματική υγεία.

Οι συνέπειες της παραμέλησης της υγείας του στόματος, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, μπορεί να είναι πολλαπλές σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ιδιαίτερα στα άτομα της μέσης και τρίτης ηλικίας οι στοματικές παθήσεις λαμβάνουν διαστάσεις καθολικής προσβολής. Τα αποτελέσματα πρόσφατης επιδημιολογικής έρευνας κατέδειξαν ότι, παρόλο που υπάρχει διαχρονική βελτίωση στο επίπεδο της στοματικής υγείας των Κυπρίων, εν τούτοις εξακολουθούν να καταγράφονται μη ικανοποιημένες ανάγκες οδοντιατρικής φροντίδας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Οδοντιάτρωννα εορτάζεται κάθε 20 του Μάρτη. Φετινό σύνθημα είναι «Δείχνουμε περήφανα το στόμα μας. Φροντίζουμε τη στοματική μας υγεία για ευτυχία, ευζωία και παντοτινά χαμόγελα».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button