Πάφος

Δυσαρέσκεια για τα μέτρα από επαγγελματίες

Τη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν επηρεαζόμενοι επαγγελματίες φυσικής αγωγής και χορού στην Πάφο από το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε χτες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, το οποίο ισχύει από σήμερα.

Ο Στέλιος Παπαγεωργίου Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Προγράμματος Ακαδημιών Εθνικού Σχεδίου Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού,  εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι χτες στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μέτρων, όταν ο Υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τις ειδικές εξαιρέσεις που θα πρέπει να δοθούν σε διάφορες δραστηριότητες, απήντησε, πως δεν μπορούν να μελετήσουν και να εξετάσουν τις όποιες ειδικές εξαιρέσεις για όλες τις δραστηριότητες, σημειώνοντας πως αυτό είναι ανέφικτο. 

Ο κ. Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι επηρεαζόμενοι θεωρούν υποχρέωση  του Υπουργείου  να κοιτάξει τις ειδικές εξαιρέσεις και τις ειδικές δραστηριότητες, για το λόγο ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που ήταν να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες μετά το πρώτο κύμα κορωνοϊού και το κλείσιμο τους, δόθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, διατάγματα και πρόνοιες για να εργαστούν, τα οποία εφάρμοσαν πιστά. 

Στα μέτρα, είπε, συμπεριλαμβάνονταν μειωμένος αριθμός μαθητών στα τμήματα, οκτώ αθλητές ανά μία προπονήτρια ή ένα προπονητή, συγκεκριμένες είσοδοι και έξοδοι, αντισηπτικά και θερμόμετρα, προσθέτοντας ότι όλοι οι σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και σχολές χορού τα εφάρμοσαν με ευλάβεια. Τα έξοδα τα επωμίστηκαν οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι στα αθλητικά σωματεία και στις σχολές χορού με μειωμένο αριθμό μαθητών, όπως είπε. Ειδική αναφορά έκανε στην θετική επίπτωση που έχουν αυτές οι δραστηριότητες στην ψυχολογία και τη σωματική υγεία των παιδιών.

Ο Δημήτρης Δεληχρήστος Τεχνικός Διευθυντής του Σωματείου Άτλαντας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκεια του με τα νέα μέτρα. Δεν είμαστε, ανέφερε, γιατροί «αλλά είμαστε επιστήμονες, καθηγητές φυσικής αγωγής, εξειδικευμένοι προπονητές χορού, τάε κβο ντο, μπάσκετ», εκτιμώντας  πως «αυτό που γίνεται εκτός του ότι αποτελεί αδικία δεν έχει και μια λογική που να αποδεικνύεται».

Εξάλλου η Λίνα Κωνσταντινίδου χορογράφος και χοροδιδάσκαλος  πρόεδρος του Dance Culture Pafos του  Σωματείου  που αντιπροσωπεύει όλες τις Σχολές χορού,  – χορευτές που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Πάφου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι τεχνοκράτες δεν έχουν σκεφτεί καθόλου τον απλό πολίτη, ούτε τον πολιτισμό που πρέπει να είναι η πτυχή της κοινωνίας.

Δυστυχώς παρατήρησε μας αφήνουν και πάλι στο πλάι, παραγκωνισμένους, προσθέτοντας πως βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά. Η κ. Κωνσταντινίδου χαρακτήρισε τραγικές τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, σημειώνοντας πως αυτά τα μέτρα καταδεικνύουν πως κάνουν κάποια πειράματα που δεν θα επιφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Θα παλέψουμε και θα απαιτήσουμε το δίκαιο μας κατέληξε

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button