Επικαιρότητα

Δυο νέοι μάρτυρες για την ανθρωποκτονία του Βρετανού

Δυο μάρτυρες κατέθεσαν σήμερα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα τον Βρετανό  Robert James Birch και κατηγορούμενο τον ομογενή Δημήτρη Ιλιτζίδη 35 ετών.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων αναψυχής. Ο ένας από τους μάρτυρες περνούσε από την περιοχή λίγα λεπτά μετα το δυστύχημα. Είδε στο έδαφος ξαπλωμένο το θύμα, χωρίς αισθήσεις, όπως κατέθεσε ενώ ο δεύτερος Βρετανός που τραυματίσθηκε ήταν σοκαρισμένος.

Όπως κατέθεσε τηλεφώνησε στον δεύτερο μάρτυρα, επίσης ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή τον οποίο και ενημέρωσε και ο δεύτερος κάλεσε αστυνομία και ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος την 24η Ιουνίου του 2018, στην Πέγεια , με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο στον Robert James Birch τέως από την Αγγλία, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών.

Ο 35χρονος απάντησε μη παραδοχή και στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα  κτύπησε  δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια.

Από το εν  λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άντρας και μια γυναίκα. Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου. Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

Η υπόθεση συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close