Επικαιρότητα

Δυο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για ένα γιατρό

Δυο περιοχές ερίζουν για ένα γιατρό.

Οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής Τυληριας ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν έντονα αύριο το πρωί λόγο της υποστελεχωσης του τοπικού ιατρικού κέντρου που καλύπτει όχι μόνο τον Κάτω Πύργο αλλά όλες τις κοινότητες του διαμερίσματος Τυλληριας.

Ο κοινοτάρχης Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι δεν υπάρχει μόνο έλλειψη γιατρών αλλά υπάρχει πρόβλημα και με την στελέχωση του φαρμακείου του ιατρικού κέντρου Τυλληριας.

Εξήγησε ότι η αποκομμένη και απομακρυσμένη περιοχή δεν καλύπτεται ιατρικά από το νοσοκομείο Πόλης ή Πάφου λόγο απόστασης και θα πρέπει να βρεθούν μόνιμες λύσεις. Την περασμένη εβδομάδα, στην θέση του ενός από τους δυο γιατρούς του κέντρου που απουσιάζουν την περίοδο αυτή,  κάλυψε ο γιατρός του ιατρικού κέντρου Σαλαμιους ο οποίος από αύριο κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψει στην Σαλαμιού.

Οι οδηγίες που έλαβε ωστόσο είναι να παραμείνει στην Τυλληρια μέχρι την Πέμπτη που φθανει από την Ελλαδα γιατρός για το ιατρικό κέντρο της ακριτικής περιοχής.

Η απουσία του ωστόσο από την Σαλαμιού έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων των χωριών της ανατολικής ορεινής Πάφου που ετοιμάζονται και αυτοί να διαμαρτυρηθούν αύριο, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Σαλαμιους Κωστάκη Αυγουστη.

Έτσι  αύριο θα γίνουν δυο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας …για  ένα γιατρό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close