Επικαιρότητα

Δικαστικά μέτρα κατά του τμήματος υδάτων από τους διαχειριστές του St Nicolas

Η διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος Άγιος Νικόλας εκφράζει  λύπη για την ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων , μετά την εκδήλωση Σύρων προσφύγων και την διεκδίκηση τους για επανασύνδεση του πόσιμου νερού.

 

«Το ΤΑΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η εν λόγω περίπτωση δεν εμπίπτει στις εξαιρετικές περιπτώσεις αλλά δεν αναφέρουν γιατί, όταν λόγω διαφορών μεταξύ της εταιρείας μας και της αρμόδιας αρχής υδροδότησής που αφορά σε ισχυριζόμενες οφειλές, παραμένουν 600 περίπου άτομα χωρίς νερό ανθρώπινης χρήσης. Μήπως σε κοινότητες που χρωστούν στο τμήμα Υδάτων απέκοψαν το νερό και θα πιστέψει κανένας στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για να δώσει νερό στους Σύρους πρόσφυγες ο μοναδικός διαχειριστής των υδάτων;»

 

Οι διαχειριστές υποστηρίζουν επίσης καταβάλουν όλες τις οφειλές τους  προς την Κοινότητα Χλώρακας  και ότι η μη επανασύνδεση του νερού είναι αδικαιολόγητη και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς που έχουν να κάνουν με την εκδίωξη των αιτητών ασύλου. «Δυστυχώς οι δικαστικές διαδικασίες αυτής της φύσης είναι χρονοβόρες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κοινοτάρχης κάνει ότι είναι δυνατόν να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την εκδίκαση της αγωγής μας για να μπορεί να αξιοποιεί το κενό και τον χρόνο προς όφελος του, καταχράζοντας τις εξουσίες που του παρέχει ο νόμος.

 

Οι θέσεις του ΤΑΥ ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας κίνησε αγωγή στην εταιρεία για να εισπράξει τα οφειλόμενα τους τους είναι παραπλανητική, κακόβουλη, εσκεμμένη για να δικαιολογήσει την απάνθρωπη μεταχείριση και ανισότητα μεταξύ των κάτοικων. Ούτως ή άλλως το ΤΑΥ δεν θα έπρεπε καν να εμπλακεί στην εν λόγω διαφορά, αφού δεν είναι αρμοδιότητά του, αλλά να ασκήσει τις εξουσίες του για να διασφαλίσει ως η υποχρέωσή του νερό σε κάθε άνθρωπο.»

 

Η εταιρεία τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της  έχει δώσει οδηγίες στον δικηγόρο της για μέτρα εναντίον του ΤΑΥ «για την παραπλανητική ανακοίνωσή της, την οποία εξέδωσε χωρίς καν να καλέσει την εταιρεία να την ακούσει.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button