Επικαιρότητα

Διεκδικούν μαζί Πάφος και Γεροσκήπου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν οι δήμοι  Πάφου και Γεροσκήπου για τη διεκδίκηση κονδυλίων για χρηματοδότηση έργων από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Υπογράφηκε ταυτόχρονα  και σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία Remaco/Planet για την εκπόνηση της μελέτης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι «με την πρόταση που θα καταθέσουμε θα επιχειρήσουμε να εντάξουμε την στρατηγική μας εν πρώτης και τα έργα που συνεπάγεται αυτή η στρατηγική για να υλοποιηθούν την επόμενη επταετία».

Θα εκπονηθεί αυτή η μελέτη και θα υποβληθεί εντός του έτους στην Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, συνέχισε ενώ υπενθύμισε  ότι τα πολλά έργα που εκτελέσθηκαν  την προηγούμενη πενταετία σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν χρηματοδοτηθεί από τα ίδια Ταμεία της αντίστοιχης περιόδου 2014- 2020. Άρα αυτοί που με πολύ ευκολία ασκούν κριτική στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα την ίδια ώρα, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλά έργα υποδομής των πόλεων μας και της χώρας μας στηρίζεται σε χρηματοδοτήσεις τις οποίες λαμβάνουν από την ΕΕ.

Tώρα συνέχισε, με τους συνεργάτες μας τον Δήμο Γεροσκήπου θα προσπαθήσουμε και στον Δήμο Γεροσκήπου να γίνουν βασικά έργα υποδομής και η Πάφος να εμπλουτιστεί με καινούργια έργα. Το όραμα είπε ο Δήμαρχος Πάφου δεν είναι άλλο από αυτό που και η Ευρώπη έχει, δηλαδή, όπως εξήγησε,  η στροφή προς νέες τεχνολογίες και  προς την ψηφιοποίηση στο smart city.

Ο  Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου δεν είχε συμπεριληφθεί στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία της περασμένης επταετίας. Ωστόσο συνέχισε, φέτος χάρη στη συνεργασία τους με τον Δήμο Πάφου έχουν συμπεριληφθεί , προσθέτοντας πως ήδη έχουν δημιουργήσει τις ομάδες εργασίας στους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου που μαζί με τους μελετητές θα αξιολογήσουν όλα τα έργα τα οποία θα πρέπει να γίνουν στις περιοχές τους. Εξέφρασε επίσης την ευχή όπως πολλά απ’ αυτά τα έργα θα γίνουν και στον Δήμο Γεροσκήπου.

Ο Αθανάσιος Κεφαλάς μελετητής από την Ένωση Εταιρειών Remaco/ Planet  ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν την συνεργασία τους με τους δύο Δήμους, Πάφου και Γεροσκήπου με στόχο να υποστηριχτούν και να αποτυπώσουν το στρατηγικό τους σχέδιο για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021- 2027 αξιοποιώντας τους πόρους που είναι διαθέσιμοι στο πλαίσιο στρατηγικής και του στόχου πολιτικής της ΕΕ για τη μείωση των ανισοτήτων περιφερειακών και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.  «Ευτύχημα είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό παράδειγμα στρατηγικής από το Δήμο  Πάφου την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014- 2020» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την συνεργασία τους και με τις υπηρεσίες των δύο Δήμων να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, στον πληθυσμό και στις οικονομικές δραστηριότητες των δύο Δήμων και των περιοχών τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button