Επικαιρότητα

Διαφωνία για τις πινακίδες των στάσεων λεωφορείων

Οι πινακίδες των στάσεων λεωφορείων που τοποθετήθηκαν από τα δημόσια έργα , σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως υποστηρίζει η κατηγορούσα αρχή, αλλά και κάποιες από τον δήμο Πάφου, λόγο έλευσης της θερινής τουριστικής περιόδου, όπως απαντά η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ήταν το σημερινό ζήτημα που απασχόλησε το κακουργιοδικείο που ασχολείται με την εξέταση του σκανδάλου των πινακίδων.

Σήμερα αντεξετάστηκε ο  Μιχαλάκης Διονυσίου επιστάτης  του Τμήματος  Δημοσίων έργων με πείρα  36 χρόνων.

Ο κ. Μάτσας συνήγορος υπεράσπισης μιας εκ των δυο εταιρειών που κατηγορούνται και του Διευθυντή της, υπέβαλε την θέση ότι ο μάρτυρας ήρθε να καταθέσει όχι για να διαφωτίσει το Δικαστήριο αλλά για να το συσκοτίσει.

Ο κ. Μάτσας είπε πως στην Επαρχία Πάφου τοποθετήθηκαν 1.200 πινακίδες στάσεων Λεωφορείων με τον μάρτυρα να απαντά πως οι δικές τους ταμπέλες είναι συγκεκριμένες με τα ίδια χαρακτηριστικά και σχήματα και πως το Τμήμα του τοποθέτησε 840 ταμπέλες την επίδικη περίοδο.

Ο κ. Μάτσας υπέβαλε την θέση ότι πριν την τοποθέτηση ταμπελών από τα Δημόσια έργα, ο Δήμος Πάφου τοποθέτησε και ο ίδιος ταμπέλες  αφού  λόγω της θερινής περιόδου τα Δημόσια έργα δεν προλάβαιναν την τοποθέτηση τους.

Ωστόσο ο κ. Διονυσίου απήντησε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνονταν. Υπέβαλε ακόμη την θέση ότι οι αντικαταστάσεις ταμπελών από φθορά και καταστροφές γίνονταν  από τον Δήμο Πάφου και όχι από τα Δημόσια έργα μετά τον Νοέμβριο του 2010.Συγκεκριμένα ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε σε 93 περιπτώσεις στάσεων λεωφορείων οι οποίες αντικαταστάθηκαν από τον Δήμο Πάφου.

Ο μάρτυρας  είπε πως δεν γνωρίζει τα σύνορα του Δήμου Πάφου με τον κ . Μάτσα να υποβάλει την θέση πως εάν ο μάρτυρας δεν ξέρει τα σύνορα τότε δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι ταμπέλες τοποθετούνταν από τον Δήμο  Πάφου ή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
Ακολούθησε η αντεξέταση  του μάρτυρα Μιχαλάκη Διονυσίου από τον Δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου συνήγορο υπεράσπισης της δεύτερης  εταιρείας  και του Διευθυντή της.

Ο κ. Αλεξάνδρου υπέβαλε την θέση στον μάρτυρα ότι θα έπρεπε να μεταβεί στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία ώστε να εξετάσει πόσες πινακίδες κατασκευάστηκαν για να είναι σε θέση να κάνει ορθό υπολογισμό. Ο Δικηγόρος μάλιστα του υπέδειξε σχετικό φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με το οποίο όπως ισχυρίστηκε η συγκεκριμένη πινακίδα που απεικονίζονταν στην φωτογραφία ήταν του Δήμου  Πάφου και όχι των Δημοσίων έργων , με τον μάρτυρα να απαντά πως δεν γνωρίζει.
Είπε μάλιστα πως η μαρτυρία του Μιχαλάκη Διονυσίου είναι με το « ίσως».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές  δυο  εταιρειών κατασκευής πινακίδων και ένας πρώην  δημοτικός υπάλληλος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close