Επικαιρότητα

Διαφορά δυο ωρών για πύλη στο λιμανάκι

Ο δήμος Πάφου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με βάση την οποία υπήρξε τελική ρύθμιση σε ότι αφορά την στάθμευση των οχημάτων των επαγγελματιών ψαράδων στο λιμανάκι της Πάφου, μετά την τοποθέτηση ελεγχόμενης πύλης εισόδου στην περιοχή σε 24ωρη βάση.

Οι ψαράδες αρνούνται ότι απάντησαν καταφατικά στην πρόταση του δημάρχου που υποβλήθηκε  σε πρωινή συνάντηση του κ. Φαίδωνος με αντιπροσωπεία του κλάδου. Τονίζουν ότι θα μεταφέρουν την πρόταση σε έκτακτη γενική συνέλευση αλλά με βάση τις έως τώρα μεταξύ τους συζητήσεις θεωρούν ότι χρειάζονται άλλες τουλάχιστον δυο ώρες, από αυτό που προτείνει ο δήμαρχος Πάφου.

Η πρόταση του δημάρχου διαλαμβάνει  την δημιουργία 8 χώρων στάθμευσης, πίσω από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων και δίπλα από την ελεγχόμενη πύλη εισόδου, προκειμένου να σταθμεύουν εκεί τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια που θα βρίσκονται στην θάλασσα.  Προτείνει επίσης ότι κατά τις νυκτερινές ώρες αλιείας, δηλαδή από τη 1.00 τα ξημερώματα έως τις 8.30 το πρωί της επόμενης μέρας, οι επαγγελματίες ψαράδες θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα οχήματά τους κοντά στα σκάφη τους.

Την ίδια δυνατότητα θα έχουν και κατά τις νύκτες σφοδρής θαλασσοταραχής ή έντονης βροχόπτωσης ώστε να τα επιτηρούν και ταυτόχρονα να προστατεύονται οι ίδιοι από τις καιρικές συνθήκες. Οι ψαράδες δια του προέδρου τους Λεωνίδα Λεωνιδου σημειώνουν ότι δεν υπήρξε αποδοχή της πρότασης αλλά δέσμευση τους να συναντηθούν εκ νέου με τον δήμαρχο και να απαντήσουν αφού διαβουλευτούν με όλους τους συναδέλφους τους.

Είπε ακόμη ότι έγινε αντιπρόταση για να παραμένει η πύλη ανοικτή μέχρι τις 11 το πρωί, τουλάχιστον όπως είπε, πρόταση που απέρριψε ο δήμαρχος Πάφου, κατά τον κ.Λεωνιδου.

Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε στην συνάντηση  ότι οι διευθετήσεις αυτές θα ισχύουν μόνο για τους επαγγελματίες ψαράδες και υπογράμμισε πως για οποιουσδήποτε άλλους παραβάτες θα εκδίδονται εξώδικα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

 Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ακόμη ότι η πύλη εισόδου στο λιμανάκι της Πάφου, που είναι το πιο επισκέψιμο σημείο της Κύπρου και αποτελεί ελεγχόμενη περιοχή πεζών,  είναι αναγκαία για την ασφάλεια του κοινού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της γραφικότητας του χώρου, αλλά και την προστασία των επισκεπτών από τα τροχοφόρα και την ηχορύπανση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button