Περιβάλλον

Διαμαρτυρία Οικολόγων για Κόλπο Κοραλλίων

Στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων  σε μικρή απόσταση  από τη θάλασσα κτίζονται πολυτελείς επαύλεις με άδειες οικοδομής που εξέδωσε ο Δήμος Πέγειας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λίντα Λέμπλα, τονίζεται,  είναι η μόνη που έφερε ένσταση για την εν λόγω ανάπτυξη εφόσον ο συγκεκριμένος χώρος αρχικά προοριζόταν για να γίνει Club House και όχι χώρος για επαύλεις.

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου τον Σεπτέμβριο του 2016 προς τον Υπουργό Εξωτερικών αναφέρεται πως το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης κυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη. Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει σχετικά με την κύρωση του εν λόγω πρωτοκόλλου στην Κύπρο. Ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε στην απάντηση του ότι το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης είναι δεσμευτικό για την Κύπρο, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει και κυρώσει το εν λόγω Πρωτόκολλο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί πως σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών της Σύμβασης της Βαρκελώνης η εν λόγω ανάπτυξη παραβιάζει την ζώνη ασφαλείας της παραλίας. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν, αναφέρεται,  να μην παραβιάζουν το πρωτόκολλο καθώς δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου η οποία βρίσκεται ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close