Πάφος

Διακρίσεις μαθητών του γυμνασίου Γεροσκηπου

Το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου Πάφου συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμό “Research by Students” – «Έρευνα από Μαθητές 2019» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με δύο ερευνητικές εργασίες.

Ο τίτλος της εργασίας της πρώτης ερευνητικής ομάδας ήταν:

Πώς η επανάληψη μιας εικόνας επηρεάζει τις επιλογές των μαθητών/τριών του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου;  Συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ τάξης:

Αυγουστή Νεόφυτος, Θεμιστοκλέους Λούκας, Καρσά Γεωργία, Κοντογιάννης Σταύρος και  Παναρέτου Μαρία. Επικεφαλής καθηγητές ήταν οι φιλόλογοι ,   Βασίλειος Βασίλειου και Καλλιόπη Χατζηφλουρέντζου.

Η πρώτη Ομάδα πέτυχε κορυφαία διάκριση στον Διαγωνισμό εξασφαλίζοντας την 3η θέση παγκυπρίως στην Κατηγορία «Γυμνάσια». Η τελική κατάταξη ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού της βαθμολογίας του γραπτού κειμένου  και της παρουσίασης ενώπιον κριτικής επιτροπής . Ο κάθε συμμετέχων μαθητής εξασφάλισε υποτροφία ύψους 40% για το πρώτο έτος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ο τίτλος της εργασίας της δεύτερης ομάδας ήταν:

Οι εκ Πάφου μαθητές: γνώστες και χρήστες της κοινής νεοελληνικής ή της κυπριακής διαλέκτου και του παφίτικου ιδιώματος;

Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν οι  μαθητές της Γ΄ τάξης: Αντρέου Δήμητρα, Θεοδούλου Ιωακείμ, Καρνάβαλλου Όλγα και  Μαυροπούλου Γεωργία.

Επικεφαλής καθηγητές ήταν οι φιλόλογοι  Καλλιόπη Χατζηφλουρέντζου και Βασίλειος Βασίλειου.

Η ομάδα αυτή εξασφάλισε βραβείο στην κατηγορία «Αργυρό». Ο κάθε μαθητής που συμμετείχε εξασφάλισε υποτροφία ύψους 20% για το πρώτο έτος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close