Αθλητικά

Διαιτητικά λάθη σε βάρος της ΠΑΦΟΥ

Ο Ηρακλής Τσικίνης, συνεργάτης της εκπομπής SUPER MONDAY στη Digital TV, ανέλυσε 2 επίμαχες φάσεις από το μεγάλο παιχνίδι Άρης-Πάφος FC. 

 

Στο 42΄ ο Βαλακάρι είχε την κατοχή της μπάλας και άθελά του ο ρεφ συγκρούστηκε με τον παίκτη της Πάφος FC με αποτέλεσμα να βγει στην αντεπίθεση ο Άρης και να χάσει ευκαιρία με τον Κακόριν… 

“Είναι μία φάση που εντοπίσαμε γιατί πόσο μεγάλο κακό μπορεί να κάνει στο παιχνίδι μία λάθος τοποθέτηση του διαιτητή. Ο διαιτητής άθελά του μπήκε μπροστά από τον παίκτη της Πάφος FC και λόγω της κίνησης που έκανε συγκρούστηκε με τον παίκτη και δεν πάει η μπάλα εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα να φύγει στην αντεπίθεση ο Άρης και ήταν μία φάση για γκολ. Αν έμπαινε γκολ τι θα γινόταν; Θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στο παιχνίδι.
Ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει τον αγώνα και να δώσει τη μπάλα στην Πάφο. Συγκρούστηκε με τον παίκτη και άλλαξε η ροή του παιχνιδιού και παραλίγο να μπει ένα γκολ που δεν έπρεπε να μπει. Ευτυχώς που δεν μπήκε γκολ. Ήταν στο κέντρο του γηπέδου, σταμάτα το παιχνίδι και ζήτα συγγνώμη από τον παίκτη”.

Στο 60΄ σκόραρε ο Άρης, υπήρχε χέρι στο ξεκίνημα από Σόκε ο οποίος μοίρασε την ασίστ; “Είναι μία δύσκολη φάση, χρειάζεται χρήση ΒΑΡ γιατί είναι δύσκολο κατά τη ροή ο διαιτητής να πιάσει μία τόσο δύσκολη φάση. Το χέρι είναι σε μία θέση που βοηθάει να κοντρολάρει τη μπάλα, να τη στρώσει μπροστά του, άρα δημιουργεί παράνομο πλεονέκτημα. Έπρεπε να κάνει παρέμβαση το ΒΑΡ γιατί είχαμε γκολ. Έχουμε προϋποθέσεις για παράνομο χέρι. Θα μπορούσε να βοηθήσει και ο 4ος διαιτητής γιατί σήμερα με τους κανονισμούς και ο 4ος και οι βοηθοί μπορούν να παρέμβουν με την ενδοεπικοινωνία. Θα μπορούσε ο 4ος που ήταν κοντά στη φάση να  βοηθήσει τον διαιτητή και να ακυρωθεί το γκολ”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button