Εκδηλώσεις

Διαδικτυακά Σεμινάρια

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, από το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2020-2021) εγκαινιάζει τον Κύκλο Διαδικτυακών Σεμιναρίων (webinars) «Ἡ Κλειώ ἱστορεῖ».

Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ανεξαρτήτου έτους φοίτησης, αποφοίτους των κλάδων των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και σε φιλίστορες κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διαπρεπείς Πανεπιστημιακούς καθηγητές να προσφέρουν έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομιλητές διά των ερωτήσεών τους.

Ο Πρώτος Κύκλος αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων (στην ελληνική) με έμφαση στις εξής θεματικές:

· 1ο διαδικτυακό σεμινάριο │ Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, ώρα 19:00 – 20:00:

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

· 2ο διαδικτυακό σεμινάριο │ Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, ώρα 19:00 – 20:00:

Κωνσταντινούπολη – Αγία Σοφία

Ευάγελος Χρυσός, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Johannes Koder, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Βιέννης, πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Βυζαντινών Σπουδών

· 3ο διαδικτυακό σεμινάριο │ Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 19:00 – 20:00:

Η Eλληνική Eπανάσταση

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button