Κύπρος

Διαδηλώσεις στα κατεχόμενα

Μας ενώνει ο πόνος αυτών που χάσαμε στους δρόμους, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Οζντουράν ένας εκ των διοργανωτών της μαζικής εκδήλωσης χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία που για πρώτη φορά οργανώθηκε μέσω μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Εάν δεν έχει δρόμους, δεν έχει και άδειες κυκλοφορίας».
Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 2 Ιανουαρίου μετά την ανακοίνωση νέων αυξήσεων και στα τέλη κυκλοφορίας από τον Φικρί Μαράσιαλι, και μέσα σε δύο εβδομάδες έφτασε τις 38.000 μέλη. Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί αρχικά για την περασμένη Τετάρτη, λόγω όμως των έντονων βροχοπτώσεων είχε αναβληθεί για χθες και τελικά έγινε σε περιοχή του Κιουτσιούκ Καϊμακλί, στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός λεωφορείων.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και τον Τύπο, οι συμμετέχοντες έφτασαν έως και τις 2000 από διάφορες πόλεις και οργανώσεις, ενώ ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή κομμάτων, οργανώσεων ή συνδικάτων.

Οι διαδηλωτές φορούσαν κίτρινα γιλέκα, ενώ πολλοί ήταν οι ομιλητές, μεταξύ αυτών και συγγενείς θυμάτων τροχαίων. Στην εκδήλωση δεν μίλησαν πολιτικοί. Στην σκηνή όπου έγιναν οι ομιλίες για μιάμιση ώρα, βρισκόταν συγγενείς των θυμάτων τροχαίων. Κάποιοι ομιλητές επέκριναν την «κυβέρνηση» όχι μόνο για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την έλλειψη υποδομών, αλλά και για την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close