Πάφος

Διαβήματα ΑΚΕΛ για ζημιές σε παραποτάμιες κοινότητες

Ο υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε από τον  Βουλευτή και Επαρχιακό Γραμματέα  του ΑΚΕΛ Πάφου  Ανδρέα  Φακοντή  να τοποθετηθεί σε σχέση με τις ζημίες στις παραποτάμιες κοινότητες των ποταμών Έζουσας, Ξερού και Διαρίζου τον χειμώνα.

Ο κ.Νουρης αναφερόμενος στις ζημίες που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο λόγω της πολυομβρίας που  εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, τόνισε οτι έγιναν εκτιμήσεις οι οποίες ανέρχονται σε 329 χιλιάδες ευρώ. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στην Κύπρο, δεν θα χορηγηθούν συμπληρωματικές πιστώσεις αλλά θα γίνουν εργασίες κατά προτεραιότητα με στόχο τη διασφάλιση της διακίνησης.

Καταγράφεται επίσης ότι εντός του 2019 έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες επιδιορθώσεις ύψους 943 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έγιναν από την τότε πολυομβρία. Όσον αφορά  την κατασκευή γέφυρων, που θα ενώνουν τις παραποτάμιες κοινότητες με ασφάλεια και ταχύτητα σημειώνεται ότι βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, οι γέφυρες Νατάς – Επισκοπής και Νατάς- Κελοκεδάρων και Ζυριπιλλή.

Υπάρχει επίσης η δέσμευση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για επιδιόρθωση του υφιστάμενου αναχώματος που βρίσκεται στον ποταμό Ζυριπιλλή , για προστασία των φυτειών, αλλά και για ανεπίσημη πρόσβαση από τους γεωργούς της περιοχής. Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι έχουν επιδιορθωθεί οι ζημιές στο παλαιό γεφύρι των Μαμωνιών το οποίο αποτελεί προσωρινή λύση διέλευσης αφού, προγραμματίζεται από την Επαρχιακή Διοίκηση, η κατασκευή σύγχρονης γέφυρας που θα συνδέει τα Μαμώνια με την Αρχιμανδρίτα. Τέλος ο Υπουργός Εσωτερικών σημειώνει , ότι εντός των κοιτών των ποταμών επιδιορθώθηκαν αρκετές προσβάσεις που χρησιμοποιούνται από γεωργούς και μεγάλος αριθμός τους έχει υποστεί ζημίες από την πολυομβρία του 2019 και του 2020.

Της απαντητικής επιστολής του Υπουργείου Εσωτερικών, προηγήθηκε η απάντηση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε ζητήματα που ηγέρθηκαν από τον Βουλευτή Πάφου και αφορούσαν ζημίες που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες. Ο  Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, Ανδρέας Φακοντής σημειώνει ότι θα παρακολουθεί την υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων , με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων των αγροτικών περιοχών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close