Επικαιρότητα

Διάκριση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο τοπικό σχέδιο Πάφου

Σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο τοπικό σχέδιο Πάφου,  που δεν είναι σε ζώνες ανάπτυξης, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων  στις περιοχές που καλύπτει η δήλωση πολιτικής μετα τις αποφάσεις για περιορισμό της μεμονωμένης κατοικίας.

Αν και η πολιτεία φαίνεται πλέον να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάποιες χαλαρώσεις στο θέμα της μεμονωμένης κατοικίας , ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές του τοπικού σχεδίου Πάφου επισημαίνουν αυτή την διάκριση σε βάρος τους.

Κάτοικοι κυρίως κοινοτήτων εκτός των δήμων της χαμηλής περιοχής Πάφου που καλύπτει το τοπικό σχέδιο Πάφου όπως η Έμπα, η Κισσονεργα, η Μεσογη, η Τρεμιθουσα και το Μέσα Χωριό σημειώνουν ότι με την απαγόρευση πλέον ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας τα τεμάχια τους που βρίσκονται σε αγροτικές ζώνες με συντελεστή δόμησης 10% έχουν απωλέσει εντελώς τις αξίες τους αφού όσο μεγάλα και αν είναι αυτά τα τεμάχια μόνο μια κατοικία μπορούν να ανεγείρουν και αυτή υπό προϋποθέσεις αλλά και με συγκεκριμένο εμβαδό, πολύ μικρότερο του 10% του τεμαχίου.

Η πολιτεία φαίνεται πάντως να προβληματίζεται σοβαρά και να αναζητεί την μέση οδό όπως μας ενημέρωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δηλαδή να επιλέξει κάτι μεταξύ των δυο άκρων όπως τα χαρακτήρισε, αυτό που ίσχυε πριν από την απαγόρευση και την πλήρη απαγόρευση του θεσμού που ανέπτυξε πολλές περιοχές.

Όπως εξήγησε δεν είναι λογικό να συνεχισθούν οι ρυθμοί που ίσχυαν πριν  από την απαγόρευση αλλά από την άλλη δεν μπορείς να τερματίσεις μεμιάς την πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας. Συνεπώς κατέληξε θα εφαρμόζεται με κάποιες όμως αυστηρές προϋποθέσεις.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button