Πάφος

Δημιουργούν ταμείο Κορονοιου στην Γεροσκηπου

Ο δήμος Γεροσκηπου συνεχίζει να λαμβάνει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του Κορονοιου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Χατζηβασιλη οι επαφές με το υπουργείο υγείας είναι καθημερινές ενώ λειτουργοί του δήμου αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιθεωρούν την εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Καθοριστική είναι η συμμετοχή και των παρατηρητών της γειτονιάς, σημείωσε, στην εφαρμογή των μέτρων ενώ ήδη έχουν απολυμανθει όλοι οι δημόσιοι χώροι και οι βασικές υποδομές του δήμου όπως ο πλατειακος χωρος, το δημοτικό μέγαρο καθώς και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται όπως οχήματα και μηχανήματα.

Επίσης σε συνεργασία με την σχολική εφορεία του δήμου έγιναν προληπτικές απολυμάνσεις όλων των σχολείων που βρίσκονται στα δημοτικά όρια ενώ η τοπική αρχή, ανέφερε ο αντιδήμαρχος βρίσκεται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε λειτουργία προκειμένου να διενεργηθούν ανιχνευτικά τεστ για τον Κορονοιο σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Εισήγηση του αντιδημάρχου Γεροσκηπου είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο «Κορονοιου» το οποίο θα στηρίξει την διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ αλλά και θα καλύψει βασικές ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον, λόγο της  οικονομικής ύφεσης που αναμένεται να ακολουθήσει την κρίση του Κορονοιου.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button