Πάφος

Δημιουργείται στην Πάφο ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Κύπρο

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου προχωρεί σύντομα ο Δήμος Πάφου.

Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Στο Πάρκο θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα, ενώ θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης , εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία του «Πάρκου των Χρωμάτων» ολοκληρώθηκε και Κριτική Επιτροπή αποφάσισε όπως απονείμει τα εξής βραβεία:

1. Α’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 18192 Γιώργος Ονισηφόρου

Παναγιώτης Πολεμίτης

Ελευθέριος Βομβολάκης

2. Β’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 20138 Παρασκευή Κωμοδρόμου

Ειρήνη Κλειδαρά

Ανδρέας Κωνσταντίνου

3. Γ’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 41920 Άλκης Δίκαιος για

Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες

4. Έπαινος Μελέτη με κωδ. αριθμό : 28462 Κωνσταντίνος Ψωμάς για

Psomas Architects PS-A

Η ετοιμασία των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων και των Όρων του Διαγωνισμού για τη δημιουργία του Πάρκου ξεκινά άμεσα με στόχο οι εργασίες κατασκευής να αρχίσουν εντός των προσεχών μηνών, με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη 2,4 εκ. ευρώ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button