Περιβάλλον

Δημιουργία Δημοτικού Καφεστιατορίου επί της παραλίας ΣΟΔΑΠ

Σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής Δημοτικού Εστιατορίου στην παραλία «Βρυσούδια» της Πάφου (παραλία ΣΟΔΑΠ) που διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

α) Ως Δημοτική Ομάδα από την πρώτη στιγμή που ηγέρθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράσαμε την κάθετη διαφωνία και αντίθεση μας, με την πρόθεση του Δήμου Πάφου για ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

β) Στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Συμβουλίου Προσφορών του Δήμου Πάφου, προβάλλαμε σειρά επιχειρημάτων που αντιτάσσονταν στην συγκεκριμένη ανάπτυξη. Τα επιχειρήματα αυτά σχετίζονταν τόσο με τα περιβαλλοντικά κριτήρια, τα οικοδομικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ανάπτυξης όσο και με τεχνοοικονομικά στοιχεία.

γ) Πέραν της οικολογικής καταστροφής και επιβάρυνσης στην περιοχή έχουμε την αντίληψη ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσει πόλο οικονομικής αξιοποίησης από το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχο του το παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

δ) Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο , στην οποία έγινε η έγκριση της Πολεοδομικής Άδειας του συγκεκριμένου υποστατικού η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ , μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους που δυστυχώς αποτελούσαμε και τη μειοψηφία του Σώματος, καταψηφίσαμε την συγκεκριμένη πρόταση, εκφράζοντας και έμπρακτα τη δυσαρέσκεια μας.

ε) Ερωτηματικά και απορία προκαλεί η στάση την οποία τηρεί το αρμόδιο Υπουργείο και τα κυβερνητικά τμήματα σε σχέση με την συγκεκριμένη ανάπτυξη- η οποία έχει ως προεκτίμηση δαπάνης τις €600,000-, η οποία ανεγείρεται με εντατικούς ρυθμούς επί της παραλίας , την ίδια ώρα που γίνεται εκβραχισμός της ακτής, μετακίνηση όγκων χώματος κ. α , προκαλώντας αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

 

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ – Δήμος Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button