Πολιτική

Δηλώσεις του Υπ/Εξ στην Πάφο

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας  Γιώργου Κατρούγκαλου , ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι ο κ Κάτρούγκαλος , ο οποίος φθάνει στην Κύπρο αύριο το βράδυ, θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον πρόεδρο της δημοκρατίας αλλά και με τον ίδιο στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να   καθορισθούν  συγκεκριμένα μηνύματα είπε ενόψει της μετάβασης του στην Τουρκία στις 21 Μαρτίου ώστε να τα μεταφέρει στον  κ Τσαβούσογλου και να εξετασθεί το πώς μπορούμε είπε να οδηγηθούμε  σε επανέναρξη των συνομιλιών απ’ εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα το συντομότερο δυνατό.

Ο κ Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση του κ Κατρούγκαλου με τον κ Τσαβούσογλου και ευελπιστούμε είπε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ Κατρούγκαλου στην Κύπρο από τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν  με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό εξωτερικών οι εξελίξεις στο κυπριακό και τα ενεργειακά.

Σε ότι αφορά την τετραμερή συνάντηση της Τετάρτης ο κ Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι σημαντικό το ότι πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση σε επίπεδο τριών συν ένα με τη συμμετοχή των Η.Π.Α .  Πρόσθεσε πως η επιθυμία υπήρχε εδώ και καιρό  από τις δυο πλευρές . Κύριο θέμα συζήτησης , ανέφερε ο κ Χριστοδουλίδης θα είναι  η συνεργασία σε θέματα ενεργειακής και θαλάσσιας ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο. Εκτίμησε ταυτόχρονα  ότι μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει  θα υπάρξουν κάποια συγκεκριμένα  αποτελέσματα τα οποία είπε  αναμένεται να δημοσιοποιηθούν  μέσα από μια κοινή δήλωση των τεσσάρων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button