Πάφος

Δεν υπάρχουμε

Μετά από εύστοχη επισήμανση καλού φίλου και ακολούθως μετά και από προσωπική διαπίστωση, καταγράφω το εξής τραγελαφικό.

Εξερχόμενος κάποιος οδικώς από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το μεγαλύτερο και βασικό αεροδρόμιο του νησιού, μπορεί να διαπιστώσει πως δεν υπάρχει πουθενά οδική πινακίδα που να υποδεικνύει την κατεύθυνση προς την Πάφο.

Παραδόξως, στις υφιστάμενες οδικές πινακίδες αναγράφεται η Λεμεσός και η κατεύθυνση που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στην πόλη, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στην Πάφο. Ο καθένας εύκολα μπορεί να αντιληφθεί πως παρόλο που για τους Κύπριους κατοίκους ακούγεται αυτονόητο πως για να καταλήξεις στην Πάφο θα πρέπει πρώτα να φτάσεις Λεμεσό, για τα εκατομμύρια ξένων επισκεπτών που φτάνουν στο νησί μας αυτό δεν είναι προφανώς γνωστό ούτε γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Το κενό αυτό στην οδική σήμανση φαντάζει μεγαλύτερο όταν κάποιος αναλογιστεί πως το αεροδρόμιο Λάρνακας αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου στη χώρα με εκατομμύρια επισκέπτες να φτάνουν στο νησί από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και το 40% περίπου να παραθερίζουν στην πόλη της Πάφου.

Πιο απλά, φτάνοντας ένας τουρίστας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας δεν ξέρει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει για να φτάσει στην πιο τουριστική πόλη του νησιού.

Συνεπώς, καλώ του αρμόδιους να προβούν άμεσα σε διορθωτικές προσθήκες έτσι ώστε να αναγράφεται η Πάφος στις οδικές πινακίδες πέριξ του αεροδρομίου Λάρνακας, όπως επίσης και να υποδεικνύεται ξεκάθαρα η κατεύθυνση που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στην πόλη της Πάφου.

Παναγιώτης Α. Βορκάς

Γενετιστής

Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου 9η Φεβρουαρίου 2019
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close