Επικαιρότητα

Δεν σπάζει η απεργία ΟΣΥΠΑ

Απέτυχε η προσπάθεια του υπουργείου μεταφορών εξασφάλισης λεωφορείων από άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τους εργαζομένους στον ΟΣΥΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου κάλεσαν το υπουργείο να μην επιχειρήσει ξανά να πλήξει τον αγώνα τους και να βρει μόνιμες λύσεις στο ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν πληροφορίες με βάση τις οποίες το υπουργείο Μεταφορών αναζήτησε λεωφορεία προκειμένου να αρχίσουν να εκτελούνται ορισμένα μαθητικά δρομολόγια.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τους Χρήστο Ευαγγέλου είχαν μάλιστα καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία για δέκα λεωφορεία με δυο εταιρείες σε Λεμεσό και Πάφο. Οι εταιρείες όμως και οι εργαζόμενοι σε αυτές υπαναχώρησαν τελικά, είπε ο κ.Ευαγγελου, αφού κατανοήσαν ότι μια τέτοια ενέργεια τους θα στρεφόταν κατά των συμφερόντων των εργαζομένων στον οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου.

Τόσο ο ΟΣΥΠΑ όσο και οι εργαζόμενοι στον οργανισμό απάντησαν στο αρμόδιο υπουργείο και σε σχέση με τις αναφορές για τα ποσά που δόθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Ο κ.Ευαγγελου παρουσίασε στοιχεία από δυο τραπεζικά εμβάσματα που έγιναν τον Δεκέμβριο από την πολιτεία για το ποσό  των 424 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό κόστος για τρεις μισθούς είναι υπερδιπλάσιο , ανέφερε ,αφού ξεπερνά τις 887 χιλιάδες ευρώ και συνεπώς δεν έχει δοθεί ολόκληρο το ποσό για τις μισθοδοσίες όπως διατείνονται, ανέφερε. Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν την μεσολάβηση του προέδρου της δημοκρατίας με στόχο να βρεθεί άμεσα μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Είπε ακόμη ότι τον προηγούμενο μήνα έχει αποκοπεί ένα ποσό για τις απεργίες το οποίο η εταιρεία απέκοψε από τους εργαζομένους . Αυτή την φορά όμως, είπε ο Χρήστος Ευαγγέλου οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχθούν να αποκοπεί ούτε ένα ευρώ από τον μισθό τους αφού δεν είναι οι ίδιοι, κατέληξε, που ευθύνονται για την απεργία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button