Υγεία

Δεν προχωρούν με κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Αποδεκτή έγινε από τους φαρμακοποιούς, πρόταση την οποία υπέβαλε ο ΟΑΥ  για καταρχήν αύξηση του προϋπολογισμού τους για το 2023.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης δέσμευση του ΟΑΥ για επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής συμφωνίας με τους φαρμακοποιούς, με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2023.

Η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση τόσο της μελέτης που γίνεται εκ μέρους του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου από την PWC, όσο και μελετών του ΟΑΥ.

Ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη προέκυψε ύστερα από συνάντηση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, έντονες διαπραγματεύσεις και διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας.

Τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, δεσμεύτηκε γραπτώς πως εάν διαφανεί ότι χρειάζεται περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για το 2023, θα ζητήσει μέσω του Υπουργείου Υγείας, από το Υπουργείο Οικονομικών, συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τους φαρμακοποιούς.

Ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημείωσε ότι μετά την εξέλιξη αυτή, στο παρόν στάδιο δεν θα προχωρήσει σε  κινητοποιήσεις.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button