Περιβάλλον

Δεν προχωρα η εξαγωγή ζώων στο Ισραήλ

Η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τροποποίηση του νόμου για την προστασία και ευημερία των ζώων, που στόχευε στην προσωρινή παροχή δυνατότητας για σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία, όπως προβλέπουν οι εβραϊκοί θρησκευτικοί κανόνες κοσιέρ.

Την απόσυρση του νομοσχέδιου για περαιτέρω μελέτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

Ο κ. Καδής ενημέρωσε την Επιτροπή κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε  εκτάκτως  χθες  ότι την Τετάρτη θα υποβάλει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο δέσμη μέτρων για περαιτέρω στήριξη του αγροτικού κόσμου, γεωργών και κτηνοτρόφων.

Σε ενημέρωση  από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Άντρο Καυκαλιά κατά την τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι στην διαβούλευση, μέσω τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής στην παρουσία του κ. Καδή επαναβεβαιώθηκαν ή και διαπιστώθηκαν συγκεκριμένα δεδομένα σε σχέση με την πολύ δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο αγροτικός τομέας λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Πρόσθεσε ότι διαπιστώθηκε επίσης ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της προηγούμενες εβδομάδες δεν αποδείχθηκαν αρκετά ώστε να προσδώσουν τη στήριξη που χρειάζεται ο αγροτικός κόσμος και ως εκ τούτου ότι απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης του αγροτικού τομέα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button