Επικαιρότητα

Δεν πλήρωσαν όλοι για το ΣΑΠΑ

Στην ιστορία, αρχίζει να  περνά το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, που συντάραξε την Κυπριακή κοινωνία, λόγο των αποκαλύψεων και των παραδοχών που έγιναν από πρώην αξιωματούχους του δήμου Πάφου και κατ’επεκταση του ΣΑΠΑ.

Δυο πρώην δήμαρχοι φυλακίστηκαν και αποφυλακίστηκαν για το σκάνδαλο, Σάββας Βέργας και Φειδίας Σαρικας. Το ιδιο και δυο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι οι Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλης μόλις προχθές. Όλοι αξιοποίησαν το νέο νομοθετικό πλαίσιο και  αποφυλακίστηκαν πριν ολοκληρωθεί η ποινή τους   με απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’  αδεία.  Μαζι με τους πρώτους είχε αποφυλακιστεί και ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης. Η αποφυλάκιση Βέργα ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο 2019, του Σαρίκα για τον Φεβρουάριο του 2019 και του Βασιλείου για τον Ιανουάριο 2019.

Σημειώνεται επίσης πως το Ανώτατο Δικαστήριο είχε μειώσει τις ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν από το κακουργιοδικείο κατά ένα χρόνο στους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου, Βασο Βασιλείου και Γιώργο Σιαηλή για την υπόθεση του ΣΑΠΑ και ακύρωσε την ποινή φυλάκισης των 4 ετών σε μια κατηγορία που είχε επιβληθεί στον Φειδία Σαρίκα. Και οι πέντε είχαν κριθεί ένοχοι σε σωρεία κατηγοριών που αφορούσαν χρηματισμό τους από εργολάβους που είχαν εμπλοκή στην εκτέλεση έργων του ΣΑΠΑ.

Στην φυλακή παραμένουν για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ αυτή την στιγμή μόνο ο  πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης  όπου η ποινή φυλάκισης των 5 ½ ετών μειώθηκε σε 4 ½ έτη φυλάκισης.  Στην φυλακή παραμένει και ο πρώην αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ευσταθίου στον οποίο επίσης η  ποινή φυλάκισης των 5 ½ ετών έχει μειωθεί σε 4 ½ έτη φυλάκισης. Και οι δυο αναμένεται να αποφυλακιστούν εντος του επόμενου χρόνου.  Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά πέφτει η αυλαία του πολύκροτου σκανδάλου για το οποίο δεν έχουν λογοδοτήσει και δεν έχουν πληρώσει βασικοί υπεύθυνοι όπως οι σύμβουλοι μηχανικοί του έργου και οι εργολάβοι που έδιναν τις μίζες εξασφαλίζοντας και οι ίδιοι πολλαπλάσια ανταλλάγματα. Και στο τέλος της ημέρας όλα αυτά τα εκατομμύρια φορτώθηκαν στους πολίτες της Πάφου- καταναλωτές του ΣΑΠΑ που θα πληρώνουν τουλάχιστον άλλα τριάντα χρόνια για την εξόφληση των χρεών –δανείων του οργανισμού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close