Επικαιρότητα

Δεν κάνει πίσω για μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Ως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, μετα το ΓεΣΥ, χαρακτήρισε  τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός εσωτερικών. 

Αυτή την ώρα είπε, «εμείς αναμένουμε σαν Υπουργείο Εσωτερικών τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την τροπολογία την οποία επέφεραν τα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά πλειοψηφία στη Βουλή αναφορικά με τη δυνατότητα ή όχι της διενέργειας δημοψηφισμάτων».

Κάτι, συνέχισε, που δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, όχι γιατί διαφωνούν με τη δυνατότητα των πολιτών να εκδηλώσουν τη βούλησή τους μέσω δημοψηφισμάτων, αλλά γιατί ο τρόπος με τον οποίον εισήχθη η συγκεκριμένη πρόνοια στο νομοσχέδιο, θεωρούν, όπως είπε, ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Περιμένουμε αυτές τις μέρες, συμπλήρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, ανάλογα θα ενημερώσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί η Βουλή, αφού ακούσει την Εκτελεστική Εξουσία, να πάρει την τελική της απόφαση.
Είπε, ακόμη, πως δεν υπάρχει πολίτης σε αυτόν τον τόπο που δεν αντιλαμβάνεται και κατανοεί απόλυτα ότι η μεταρρύθμιση είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Σήμερα, συνέχισε, οι τοπικές αρχές παρουσιάζουν πάρα πολλά προβλήματα, και είναι η μοναδική ίσως ευκαιρία που τους παρέχεται μέσα από τις δυνατότητες των συνενώσεων αλλά και τη δημιουργίας οικονομιών κλίμακας και διοικητικής αυτονομίας, να εμφανιστούν ισχυρότερες. Επομένως, είπε ο κ. Νουρής, οι διαφωνίες πάντοτε θα υπάρχουν, ο καθένας θα δει από τη δική του οπτική γωνία το θέμα, αναφέροντας ωστόσο πως ως κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δουν συνολικά το καλό της χώρας.

Ο κ. Νουρής είπε πως στην Κύπρο, εμφανίζεται το οξύμωρο μια χώρα των 850 χιλιάδων να εμφανίζεται με 30 Δήμους στις ελεύθερες περιοχές την ώρα που μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα το Βερολίνο, έχουν όλους και όλους 12, ή το Λονδίνο ακόμη λιγότερους.

Άρα γίνεται αντιληπτό ότι δεν ανακαλύπτουμε εμείς τον τρόπο, αλλά θέλουμε απλώς, όπως είπε, να προχωρήσουμε στη βάση τεχνοκρατικής μελέτης που έγινε, και με απόλυτο σεβασμό στις θέσεις των πολιτών και των κομμάτων, έχουμε θέσει ενώπιον τους τρία συγκεκριμένα νομοσχέδια και εναπόκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων να αποφασίσει.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button