Κύπρος

Δεν θέλουν την επιστροφή στα σχολεία

Ζούμε μία πρωτόγνωρη για την κοινωνία μας κατάσταση με την πανδημία όπου κτύπησε και το νησί μας. Η Κυβέρνηση ορθά πήρε όλα τα δέοντα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού και όλοι μας το πράξαμε.

 

Μείναμε κλειστή στα σπίτια μαζί με τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τόσο την υγεία μας αλλά και των αγαπημένων μας.

 

Μετά τα τελευταία μειωμένα κατά την άποψη των ειδικών κρούσματα έγινε άρση μέτρων των περιορισμών και άνοιγμα του lockdown.

 

Μετά και από την απόφαση που πείρε η Κυβέρνηση για άνοιγμα όλων των σχολείων ανεξαρτήτως βαθμίδας θα θέλαμε να σας θέσουμε τα ποιο κάτω ερωτήματα και προβληματισμούς:

 

1) Με το άνοιγμα των σχολείων θέτουμε σε κίνδυνο τόσο τα παιδιά μας όσο και τους γονείς όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και ιδικά τους παππούδες των μαθητών. Έγινε το Lockdown για να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες τις κοινωνίας μας, τώρα με το άνοιγμα των σχολείων θέτουμε τους αγαπημένους μας σε κίνδυνο.

 

2) Δεν μπορούν να αναγκάσουν γονείς και κηδεμόνες να ρισκάρουν και να θέσουν τα παιδιά τους και όλη την οικογένεια τους σε κίνδυνο. Δεν είναι πειραματόζωα τα παιδιά.

 

3) Στο σπίτι κάθε μαθητή υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, τη γίνετε εάν ένα παιδί αρρωστήσει; Θα εξαπλώσει των ιό στους υπόλοιπους.

 

4) Δεν μπορούν τα παιδάκια τα μικρά να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Δεν μπορούμε να προστατέψουμε να παιδιά μας.

 

5) Δεν υπάρχει σαφές πλάνο για το πως θα γίνονται τα μαθήματα αν οι μαθητές θα φοράνε μάσκα ή όχι. Πως ένα παιδί νηπιαγωγείου ή δημοτικού να είναι με την μάσκα προστασίας;

 

6) Με το άνοιγμα των σχολείων δεν καλύπτετε πάλι η χαμένη ύλη, θα προχωρήσουν με επαναλήψεις. Τότε να συνεχίσει η εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευση.

 

7) Με τις 3 εβδομάδες ανοίγματος των σχολείων θα υπάρχουν κρούσματα και σε πολύ περισσότερα νούμερα από ‘τι μέχρι σήμερα.

 

8) Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πρώτο και δεύτερο δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των παιδιών μας.

 

9) Μετά το σχολείο σε ποιους θα είναι τα παιδιά για επίβλεψη μέχρι ο γονέας σχολάσει από την εργασία του; Φυσικά στους παππούδες και στις γιαγιάδες, που είναι στις ευπαθείς ομάδες. Τότε όλα πάνε στράφι, όσα κάναμε μέχρι τις 21 Μαΐου τα καταρρίπτομαι όλα.

 

10) Η Κυβέρνηση καλό είναι να οργανωθεί καλύτερα για να πάρουν όσοι δικαιούνται τα επιδόματα, και το σχέδιο για απαγόρευση απόλυσης για την τρέχον χρονιά να υλοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Όπως και πολλά άλλα ερωτήματα και ζητήματα, όπου πρέπει να απαντηθούν και να ληφθούν.

 

Και ένα τελευταίο που θέλαμε να αναφέρουμε είναι ότι τα παιδιά μας ΔΕΝ είναι πιόνια τις οικονομίας, και για τα περί στοιχημάτων ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

 

Κανένας μαθητής και γονέας να μην επιτρέψει την αλόγιστη και συνάμα απερίσκεπτη απόφαση να επιστρέψουν στο σχολείο τα παιδιά μας.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 

Οργάνωση Συνειδητοποιημένοι Γονείς Κύπρου

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button