Επικαιρότητα

Δεν θέλουν ένωση με Πόλη

Έντονες διαφωνίες εκφράζουν κοινότητες της περιοχής  Στενής- Περιστερώνας στο ενδεχόμενο συνένωσης τους με τον δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Κόκκινο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανάβει και ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού της ισχυρότερης οικονομικά κοινότητας του διαμερίσματος της περιοχής. Όλοι οι κοινοτάρχες της περιοχής αξίωσαν την  διενέργεια δημοψηφισμάτων προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών να αποφασίσουν για το μέλλον των περιοχών τους.

Ο κοινοτάρχης Περιστερώνας Ανδρέας Κανονίδης δήλωσε μάλιστα ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες η κοινότητα του δεν περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό για την δημιουργία ενός μεγάλου δήμου στο διαμέρισμα Χρυσοχούς αλλά προνοείτο η δημιουργία τοπικού συμπλέγματος. Οι κοινότητες της περιοχής αρνούνται να συνενωθούν με τον νέο δήμο και επιδιώκουν την δημιουργία ενός συμπλέγματος που θα περιλαμβάνει τις κοινότητες από το Γουδί μέχρι την Λύσο.

Οι περισσότερες κοινότητες επιδιώκουν να διατηρήσουν την αυτοτέλεια τους θεωρώντας ότι  με τη συνένωση κοινοτήτων σε δήμους θα χαθεί ο χαρακτήρας αυτών  των κοινοτήτων. Διαφωνία για την ενδεχόμενη συνένωση τους με τον δήμο Πόλεως Χρυσοχούς έχουν εκφράσει ήδη και οι κοινότητες Μακούντας, Χρυσοχούς, Γουδίου, Πελαθούσας και Κινούσας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button