Πάφος

Δεν δέχθηκε πιέσεις από τον δήμαρχο λέει ο επιστάτης

Συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, η εκδίκαση της υπόθεσης των πινακίδων με την  αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Χριστάκη Κυπριανού  Επιστάτη του Δήμου, από τον συνήγορο υπεράσπισης της εταιρείας ΑΛΜΑ και του Διευθυντή της Σωτήρη Αντωνιάδη, Δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου και τον συνήγορο υπεράσπισης του Ανδρέα Νικολάου, Δικηγόρο Κωστή Ευσταθίου.

Ο μάρτυρας ανέφερε  πως οι συγκεκριμένες   εταιρείες παραβίασαν τους όρους προσφορών σε συνεργασία με τον πρώην υπάλληλο του δήμου Ανδρέα  Νικολάου. Την θέση αυτή απέρριψε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξανδρος  Αλεξάνδρου ο οποίος είπε  πως ο μάρτυρας ψεύδεται ενώπιον του Δικαστηρίου.

Εξάλλου σε ερώτηση του  δικηγόρου Κωστή Ευσταθίου αν φοβάται τον Δήμαρχο Πάφου και αν δέχεται απειλές, ο κ. Κυπριανού απάντησε πως δεν φοβάται κανέναν και πως δεν καθοδηγείται από κανέναν, αφού έχει πάρει μάλιστα δυσμενή μετάθεση από Επιστάτης των Τεχνικών Υπηρεσιών σε Επιστάτης στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου  Πάφου. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας η αντιπαράθεση του με τον Δήμαρχο Πάφου αφορούσε το θέμα της διαθεσιμότητας του Δημοτικού Γραμματέα που είχε ζητήσει μαζί με ομάδα με σχετική επιστολή που του απέστειλαν.
Σημειώνεται πως ο Δημοτικός Γραμματέας είναι κατηγορούμενος στην 2η υπόθεση των πινακίδων του Δ. Πάφου που εκδικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως μετά το τέλος ελέγχου που διενήργησε απομόνωσε τα  τιμολόγια, τα παρέδωσε στον υπεύθυνο του και ακολούθως στην Αστυνομία. Παραδέχτηκε πως τα προβληματικά  τιμολόγια που παρέδωσε ήταν λίγα  σε σχέση με τον αριθμό τιμολογίων που ελέγχθηκαν στο σύνολο τους.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αυτές της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για  συνέχιση της διαδικασίας στις 13 Μαρτίου  στις 09:00 για σκοπούς αντεξέτασης του μάρτυρα από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου και με την προσκόμιση νέων μαρτύρων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button