Επικαιρότητα

Δεν γλυτώνουν το τέλος χρήσης σε Κονια και Κισονεργα

Η ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρία όπως επιβληθεί αποχετευτικό τέλος και τέλος Ομβρίων Υδάτων επι της εκτιμημένης απο το Κτηματολόγιο αξίας της περιουσίας των ιδιοκτητών γης στις περιοχές αυτές  ύψους €0.52 ο/οο  για οικιστικές μονάδες και €1.27 ο/οο για Ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου υπενθύμισε  ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κοινοτήτων  αυτών αρνούνται να παραχωρήσουν στο Σ.Α.ΠΑ τα πλήρη στοιχεία των καταναλωτών τους και μέχρι σήμερα ο Οργανισμός δεν μπορούσε να επιβάλει σ’ αυτούς τέλος χρήσης επι της κατανάλωσης νερού στα υποστατικά τους. Οι Κοινοτάρχες των δύο αυτών Κοινοτήτων διαμαρτύρονται για τις ζημιές που υπέστη το οδόστρωμα στις κοινότητες τους από τα έργα του Αποχετευτικού Συστήματος και αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ.Δημητριου.  Στην τελευταία συνεδρία του οργανισμού έχει συζητηθεί και εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το έτος 2019. Τα έσοδα υπολογίζονται στα €15.619,350 και τα έξοδα στα   €12.491,551. Υπολογίζεται ένα πλεόνασμα της τάξης των €3.127.799.  Στην συνεδρία αυτή αποφασίστηκε επίσης όπως το τέλος χρήσης του Αποχετευτικού Συστήματος για κάθε καταναλωτή αυξηθεί κατά οκτώ (8) σέντ τον τόνο επι της κατανάλωσης νερού στα υποστατικά τους. Συγκεκριμένα από €0.42 τον τόνο  νερού θα ανέλθει στα €0.50 . Σημειώνεται  ότι το πραγματικό κόστος του Οργανισμού περιλαμβανομένων όλων των λειτουργικών εξόδων ανέρχεται στα €0.70 τον τόνο νερού.

Στην συγκεκριμένη συνεδρία λήφθηκε άλλη μια απόφαση, όπως για τους καταναλωτές της Α’ φάσης κατασκευής του Αποχετευτικού Συστήματος το Αποχετευτικό τέλος μαζί με το τέλος Ομβρίων Υδάτων μειωθεί κατά 8%. Η απόφαση αυτή καλύπτει στην ουσία την βόρεια πλευρά και τον πυρήνα της πόλης της Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button