Επικαιρότητα

Δεν έχει τοπικιστικές προτιμήσεις η κυβέρνηση είπε ο πρόεδρος τελώντας τα εγκαίνια του ΑΤΤΙΚΟΝ

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε απόψε τα εγκαίνια του πολυχωρου πολιτισμού ΑΤΤΙΚΟΝ.

Στην εκδήλωση παρεστει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπουργοί, πρέσβεις και εκατοντάδες δημότες. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της δημοκρατίας ανέφερε ότι ηαποκατάσταση του κινηματοθεάτρου«Αττικόν», σε συνάρτηση με την ανάλογη ανάδειξη των υπόλοιπων ιστορικών κτηρίων, αλλά και την προώθηση άλλων σημαντικών έργων, «έχουν  διαμορφώσει την εικόνα της εν λόγω περιοχής αποκαλύπτοντας την αναβάθμιση και τη συνακόλουθη ποικιλόμορφη ανάπτυξη που σημείωσε γενικότερα η Πάφος τα τελευταία χρόνια».

Και δεν μπορεί παρά το γεγονός αυτό, συνέχισε, να  ικανοποιεί όλους , «αφού προς την κατεύθυνση αυτή της γενικότερης οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αναζωογόνησης της Πάφου με τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους πολίτες της, η συμβολή της Κυβέρνησης υπήρξε εμπράκτως καθοριστική, είτε με τη διάθεση κεφαλαίων είτε με την προώθηση διαφόρων έργων που ήταν ώριμα για να τύχουν χρηματοδότησης από τα ταμεία της ΕΕ.

Συμβολή, η οποία επιβεβαιώνει την προτεραιότητα και τηνιδιαίτερη σημασία που αποδίδουμε στην αναπτυξιακή πολιτική των τοπικών αρχών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκάστης επαρχίας.» Ο πρόεδρος της δημοκρατίας σημείωσε ότι προωθήθηκε η  υλοποίηση δέσμης έργων αναπτυξιακής και πολιτιστικής υφής στο κέντρο της Πάφου, συνολικής δαπάνης πέραν των 70 εκατομμυρίων ευρώ, «ως προαπαιτούμενων για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που έθεσαν οι Αρχές προς όφελος των κατοίκων της πόλης.

Στόχοι, οι οποίοι εστίασαν στην προαγωγή της συγκεκριμένης περιοχής σε αρτηρία εμπορικής, πολιτιστικής και επενδυτικής δραστηριότητας.  Πέραν τούτων, από το 2015 και εντεύθεν ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, έργα στην πόλη και επαρχία της Πάφου, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε ποσόν πέραν των 250 εκατομμυρίων ευρώ». Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε επίσης σαφές ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν εμφορούνται  από τοπικιστικές προτιμήσεις όσον αφορά την προώθηση έργων ανάπτυξης και υποδομής.

«Οι Τοπικές Αρχές, οι οποίες έχουν τη βούληση και την ικανότητα να ωριμάσουν έργα που είναι πραγματικά αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξη αυτής της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, στο πλαίσιο πάντοτε των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους».

Στο δικό του χαιρετισμό ο δήμαρχος Πάφου ανέλυσε το όραμα του η Πάφος να καταστεί έξυπνη πόλη την επόμενη τριετία μέσα από μια σειρά νέα έργα υποδομής που θα εκτελεσθούν αλλά και μέσα από συνέργειες και συνεργασίες που ήδη υλοποιούνται με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Μετα την τέλεση των εγκαινίων του ΑΤΤΙΚΟΝ ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε σε αίθουσα της παλιάς ηλεκτρικής πλακέτα με το όνομα του ήρωα Ανδρέα Τσελεπου που ήταν υπάλληλος της ηλεκτρικής εταιρείας και ο οποίος σκοτώθηκε κατά την Τουρκοανταρσια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button