Κύπρος

Δεκάδες καταγγελίες της τροχαίας

Συντονισμένη επιχείρηση, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή μελών της Τροχαίας Λεμεσού και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ) του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι στους δρόμους της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού, από τους οποίους προέκυψαν συνολικά 128 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Μεταξύ αυτών και αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. 

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν έντεκα καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και έξι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Άλλες 26 καταγγελίες αφορούσαν μη χρήση ζώνης ασφαλείας, ενώ οκτώ επιβάτες μοτοσικλετών καταγγέλθηκαν για μη χρήση προστατευτικού κράνους. Επίσης πέντε οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων κατακρατήθηκαν από την Αστυνομία, συνολικά πέντε οχήματα. Ένα από αυτά οδηγείτο από ανήλικο, ηλικίας 17 ετών, χωρίς άδεια οδηγού, ενώ τα υπόλοιπα φέρονται να έχουν μηχανικές μετατροπές. 

Πέραν της συντονισμένης επιχείρησης στην επαρχία Λεμεσού, οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας, για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση σε όλες τις επαρχίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διημέρου. 

Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν συνολικά 968 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από τις καταγγελίες αυτές ξεχωρίζουν 490 για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, 33 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και 5 για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, έγιναν 63 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, ενώ 20 οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Τέσσερα οχήματα κατακρατήθηκαν λόγω μηχανικών μετατροπών, ενώ άλλα 46 οχήματα καταγγέλθηκαν για παράνομη στάθμευση κατά τρόπο που εμπόδιζαν τη διέλευση άλλων οχημάτων ή πεζών. Δύο από αυτά ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης αναπήρων. 

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο συνεχίζονται καθημερινά με κύριο στόχο την εμπέδωση ορθής οδικής νοοτροπίας από τους χρήστες του δρόμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στους δρόμους μας και την πρόληψη θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Παράλληλα, μέσω των περιπολιών και των ελέγχων αυτών, τα μέλη της Αστυνομίας παρέχουν τροχαίες διευκολύνσεις, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button