Πολιτική

Δίνει την ευχή της η Αννίτα

Το ενδεχόμενο επιλογής του Χάρη Γεωργιάδη ή άλλου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη θέση του Επιτρόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελεί «casus belli» για τον ΔΗΣΥ, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεννοηθεί προηγουμένως με τον ΔΗΣΥ, ώστε το κόμμα να έχει καθαρή εικόνα ως προς τις προθέσεις του και ακολούθως να τοποθετηθεί.

 

Μιλώντας στο ΡΙΚ, η Αννίτα Δημητρίου διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο ζήτημα να αποτελεί «casus belli», όταν με την έγκριση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

 

Σημείωσε, πάντως, ότι επί του παρόντος, ο ΔΗΣΥ δεν έχει ενημέρωση και θα αναμένει τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Από πλευράς κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι το άτομο το οποίο θα επιλεγεί από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, θα είναι άμεσα συνυφασμένο με το χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αναλάβει η Κύπρος στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.

 

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ και ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον της Στέλλας Κυριακίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η ίδια ενημέρωσε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button